Sākums > Receptes > Salāti

Sātīgie aknu salāti

2011. gada 9. marts
Foto: Publicitātes
Recepte aizņemta no vecmāmiņas. Tik pat ļoti man bērnībā garšoja Vācu salāti- auksti vārīti kartupeļi ar krējumu un sāli. Ļoti vienkārši, bet labi gāja iekšā. Plus akna un marinēts gurķis- tas jau ir šo salātu " tjūnings" , kad uz laukiem ciemos sabrauca Rīgas radi.
Pagatavošana
45 min
1. Sagriež akniņas.
Foto: Zaika
2. Novāra aknas.
Foto: Zaika
3. Sasmalcina sīpolus. Sacep tos kopā ar novārītajām aknām (pievieno sāli un nedaudz maltus melnos piparus).
Foto: Zaika
4. Sagriež gurķus.
Foto: Zaika
5. Izvāra 2-3 kartupeļus, atdzesē un sagriež kubiņos.
Foto: Zaika
6. Kad viss atdzisis, maisa kopā bļodā, pievieno majonēzi, krējumu, pustējkaroti sinepju. Pēc garšas beigās piemaisa sāli.

Labu apetīti!
Foto: Zaika
Uz augšu