Sākums > Receptes > Uzkodas

Gardie lavaša sainīši

2011. gada 9. marts
Foto: Zaika
Produktu daudzums pēc paša ieskatiem, atkarīgs no uzkodu daudzuma.
Pagatavošana
60 min
1. Sajauc kopā visas pildījuma sastāvdaļas.
Foto: Zaika
2. Sagriež lavašu 4 daļās, liek uz cepampannas (uz cepamā papīra) un uz katras daļas liek pildījumu.
Foto: Zaika
3. Lavaša stūrīšus liek kopā un nostiprina ar koka irbulīšiem.
4. Liek pannu uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādi) un cep, līdz lavašs iegūst patīkamu zeltainu brūnumu.
5. Kamēr karsts, lavašu var apsmērēt ar sviesta pikucīti, tad sainītis iegūs patīkamu aromātu un būs vieglāk apēdams (nedrups).
6. Pildījumam var izmantot arī citus iecienītākos dārzeņus, piemēram, baklažānus, ķirbjus, kabačus, u.c., kā arī var brīvi variēt ar pārējām sastāvdaļām. Ja šķiet par treknu, var neizmantot majonēzi vai atteikties no siera, kā arī var izmantot jebkuru no Jūsu ģimenes iecienītākajiem sieriem- arī kausēto sieru vai mājas sieru (biezpienveidīgo). Šī recepte ir līdzīga kā sviestmaize - kas ledusskapī, to liekam iekšā. Var pievienot arī apceptu maltu gaļu vai sasmalcinātu desu.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu