Sākums > Receptes > Deserti

Vienkāršā svētku kūka

2011. gada 9. marts
Foto: Santa Kocere
Pagatavošana
90 min
1. biskvītam - paņem 5 olas, atdala dzeltenumus no baltumiem. pie dzeltenumiem pieliek 5 ēdamkarotes cukuru, sakuļ visu kārtīgi, tādā stingrā, gandrīz baltā masā. tad pieliek tur klāt 5 ēdam karotes miltus, ēdamkaroti vanilīna cukura un pustējakroti sodu. to visu samaisa.
2. Tālāk sakuļ 5 olu baltumus tādās kārtīgās stingrās putās. putas prātīgi iecilā dzeltenumos. tad liek uz plāts, kurai uzlikts cepampapīrs un mazliet eļļa. lieck180 grādos un cep apmēram 17 minūtes nevirinot krāsni.
3. pa to laiku var nomizot apelsīnus un kivi, sagriezt kivi šķēlītēs un apelsīnus sākumā uz pusēm un tad šķēlītēs. apelsīnu griež diezgan plāni. Tad ņem vīnogas, arī tās jācenšas sagriezt pēc iespējas plānāk, pirms tam uzasiniet nazi, tad jau varēs ;]
4. ņem atlikušās piecas olas un uztaisa vēl vienu biskvīta mīklu tāpat kā pirmo.
5. izcep arī to, tikmēr var sakult putukrējumu.
6. ņem ārā otro kārtu, ļauj lai padziest biški, tad pa vidu iesmērē kādu ievārījumu, es izvēlējos jāņogu
7. liek virsū otru biskvītu, ja ir mazliet sakrities, nebaidieties, tas kopskatu un garšu nebojā :]
8. apsmērē visu ar putukrējumu, kārto augļus. Ja vēlās kūkas malas var apbirdināt ar iepriekš sadrupinātiem cepumiem.
Uz augšu