Variācija par tēmu "slinkie tīteņi"

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 -4 gab. sīpoli
  • 1 -2 gab. burkāni
  • 600 -700 g malta liellopa gaļa
  • Garšvielas (parasti hmeli-suneli, pipari)
  • Sāls
  • Grūbas (aptuveni glāze)
  • Tomāti savā sulā (ar visu sulu - 1 bundža)
  • Kāposti (aptuveni 1/2 kāpostgalvas)
  • Ķiploki (3-5 daiviņas)
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi, kindza)

Pagatavošana

90 min.
  1. Vislabāk gatavot čuguna katlā!
  2. Apcep rupji sagrieztus sīpolus (3-4 gab) un uz rupjās rīves sarīvētus burkānus (1-2 gab).
  3. Pieliek malto liellopa gaļu (600-700 g), arī viegli apcep.
  4. Uzkaisa garšvielas (parasti hmeli-suneli + piparus) un sāli, pieber noskalotas grūbas (aptuveni glāzi), tomātus savā sulā (ar visu sulu), izmaisa.
  5. Pieber diezgan sīki sagrieztus kāpostus (aptuveni 1/2 kāpostgalvas).
  6. Pielej ūdeni "līdz lūpai", nogriež uguni uz to mazāko un atstāj vārīties aptuveni 1 h. Tad pieliek saspaidītus ķiplokus (3-5 daiviņas), izmaisa, nogriež guni vispār un atstāj "ievilkties" uz kādu pusstundu.
  7. Beigās pieberam sagrieztus zaļumus un ēdam. :)
  8. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni