Hmeli-suneli

4 1

Sastāvdaļas

  • Baziliks (rehani -რეჰანი)
  • Sarkanie asie pipari (cicaka - წიწაკა) - nepārspīlējot, jo patiesībā gruzīnu virtuves ražojumi nav tik daudz asi, cik pikanti
  • Pētersīļi (ohrahuši - ოხრახუში)
  • Selerijas (niahuri - ნიახური)
  • Dilles (kama - კამა)
  • Koriandrs (te nu es aplauzos ar rakstīšanu, atradu tulkojumā vien kindzi - ქინძი, tb to pašu, ko lapām, kaut gan lietotas tiek sēklas, un daudz!)
  • Kardobenedikts - savvaļas safrāns (khviteli khvavili - ყვითელი ყვავილი) - es lietoju mazu šķipsniņu īstā, kamēr ir
  • Lauru lapas (dapfna - დაფნა)
  • Kalnumētra (Čabers) (kondari - ქონდარი)
  • Sieramoliņš (ucho suneli - უცხო სუნელი), to es lieku daudz (DAUDZ!)
  • Piparmētras (pitna - პიტნა)
  • Majorāns (maiorani - მაიორანი)

Pagatavošana

15 min.
  1. Tātad - visas sastāvdaļas tiek samaltas kafijas dzirnaviņās bezmaz līdz pulverveida stāvoklim, samaisītas kopā lielā bļodā, sabērtas burkā un tad lietotas pēc vajadzības un DEVĪGI;)
  2. Garšviela, raksturīga gruzīnu virtuvei. Gruzīni (arī es;)) devīgu roku to kaisa dajebkuros ēdienos (gan ne saldajos)!
  3. Patiesībā hmeli-suneli ir šausmīgi daudz veidu, jo sastāvdaļas tiek kombinētas pēc garšas. Un šeit būs mana mīļākā kombinācija (noskatīta no I.Pohļobkina), kurai arī katru reizi ir drusku citas garšas nianses, jo proporcijas nosaku "uz aci", vai arī gadās, ka nav nopircies kāds no ingredientiem.

Komentāri

татьяна 2011. gada 19. marts 21:18
ДА!!!!!!!!!!!рецептик -супер!!!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi