Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Apskurbušais trusis

2011. gada 7. marts
Foto: Vita Sīle
Pagatavošana
120 min
1. Trusi sadalām porciju gabalos (kā nu mākam), pa vidam čortojoties par neasiem nažiem. Ķiplokus sagriežam ne pārāk smalki, tomātus - kā priekš salātiem, kartupeļus nomizojam. (Darbus var sadalīt). Atkorķējam vīnu, paostam. Truša gabalus liekam uz pannas (kur uzlietas pāris karotes eļļas) - lai aprauj ar brūnumiņu. Tur pat apcepinām arī daļu ķiploku. Tāpat var apcepināt arī paša truša tauciņus (smalki sagrieztus). Apcepto gaļu liekam pīles tipa vai stikla cepamtraukā (lielā). Turpat arī tomātus un olīvas. Katru kārtu apkaisa ar pipariem, sāli un rozmarīna lapiņām. Pagaršojam vīnu, vai nav sabojājies. Aplejam trusi ar vīnu, lai gandrīz nosedz (veselam trusim aiziet aptuveni puslitrs vīna), liekam vāku virsū un bāžam uzkarsētā cepešniekā. Uzliekam taimeri uz stundu, izvelkam no ledusskapja baltvīna pudeli (iesaku "Kartuli Vazi" tsinandali!), un dodamies uz istabu socializēties.
2. Pēc stundas možā gaitā dodamies uz virtuvi, noņemam trusim vāku, gandrīz noģībstam no lieliskās smaržas, saliekam virs truša uz restītēm kartupeļus, uzmaļam tiem piparus, uzkaisām rozmarīnu. Uzliekam taimeri uz pusstundu, paņemam no ledusskapja nākošo vīnu (iesaku Bordo reģiona balto Duprais!) un dodamies uz istabu socializēties.
3. Pēc pusstundas (vai 40-45-50 minūtēm) atceramies par trusi un dipinām uz virtuvi! Kartupeļus saberam bļodā, iemetam klāt sviesta piciņu, uzliekam vāku, sakratām. Izvelkam no cepešnieka arī trusi. Nesam visu uz istabu. (Pa ceļam paķerot no ledusskapja nākošo vīna pudeli.)
4. Ēdam un ģibstam!;)
5. Paredzēts kādiem 5-6 ēdelīgiem ļautiņiem.
Uz augšu