Puķkāposti indiešu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • Puķkāposts - 1 gab
  • 2 sīpoli
  • 4 lielas ķiploku daiviņas
  • Eļļa - kādas 6 ēdamkarotes
  • 1 gab. sarkanais asais pipars
  • 4 -5 cm ingvera saknes
  • 1 /2 tējkarote kurkuma
  • 1 ēdamkarote karija
  • 100 -200 g buljona
  • 1 citrona sula
  • Sakapāti pētersīļi vai kindza

Pagatavošana

30 min.
  1. Un tātad
  2. sadala kāpostu tādas viegli mutē iebāžamās rozetēs, noliek malā
  3. smalki sagriež sīpolu, vēl smalkāk - nomizotu ingvera sakni
  4. sakapā ķiplokus un sarkano piparu, noliek pa tvērienam kurkumu un kariju.
  5. katliņā sakarsē eļļu (tik daudz, lai katla dibens smuki segts), ieber sīpolus un ingveru, apcepina kādu minūti. Pieber ķiploku un aso piparu, kurkumu un kariju, maisot apcepina mazliet. Ieber katlā puķkāpostus, kārtīgi samaisa, uzlej buljonu.
  6. ik pa brīdim samaisot, sautē ap 15 minūtes uz nelielas guns.
  7. pirms padošanas uz galda, uzspiež citrona sulu, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
  8. PS: Kāposti garšīgāki ir nākošā dienā (varbūt trešā dienā ir vēl labāki, tak tik tāl nekad nav nonācis) - labi kā sildīti, tā auksti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti