Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas fileja ar rozmarīnu

2011. gada 7. marts
Foto: Vita Sīle
Pagatavošana
30 min
1. Nobrauka rozmarīnam "skujiņas", smalki sakapā. Sagriež vistas filejas aptuveni 2x2 cm lielos gabalos, uzber sakapāto rozmarīnu, uzmaļ piparus, uzkaisa sāli, visu labi apmaisa (lai katram gabalam tiek), noliek malā, lai savelkas.
2. Tikmēr notīra sīpolus, ķiplokus, smalki sagriež tomātus, atver vīnu (pagaršo, vai nav sabojājies;)). Sīpolus sagriež smukās pusripās. Sameklē tīru dziļu pannu vai kādu piemērotu katliņu;)
3. Liek pannu uz uguns, olīveļļu un sviestu uzkarsē, filejas gabaliņus smuki apbrūnina no visām pusēm, noliek malā siltuma (teiksim māla bļodiņā ar vāku).
4. Liek tai pannā sīpolus un izspiestus vai smalki sakapātus ķiplokus, plikos rozmarīna zariņus, cepinot dabon tos sīpolus puscaurspīdīgus. Ielej vīnu, uz mazākas guns pavāra, lai bik sarūk daudzumā. Tikmēr var sameklēt makaronus (pastu), kuri labāk garšo (vai vispār ir mājās;)) un uzlikt vārīties ūdeni tiem. Izņem žagarus, pieliek tomātus ar visu sulu, pagaršo, damet cukuru, sāli, piparus - pēc garšas, pavāra. Ieliek makaronus verdošajā ūdenī, uzņem laiku (ticiet, neticiet, bet makaroni garšo vislabāk, ja to vārīšanas laiks atbilst uz paciņas norādītajam). Pieber olīvas, pavāra. Ieber mērcē gaļas gabaliņus, uz mazas guns patura, līdz makaroni gatavi, tad var griezt nost arī uguni zem mērces.
5. Vispār tā mērce ir garšīga arī uzsildīta vai pat auksta - ar lielo karoti no pannas!;)
6. Recepte palienēta no viena veca "Labu apetīti".
7. Ja veicīgi kustina rociņas, var pagatavot aptuveni pusstundas laikā un tās mērces ir DAUDZ - 4 cilvēkiem kā minimums, a to i visiem 6!
Uz augšu