Hačapuri (ხაჩაპური)

5 1

Sastāvdaļas

  • 3.5 Mīklai: 1/2 l kefīrs, 2 olas, 2 glāzes miltu (patiesībā iztērēju ap 3,5 glāzes), 1/2 tējkarote sāls, cepamais pulveris
  • Pildījumam: 500 g siera*, 2 olas, 1/2 glāzes sviesta
  • * siers - vislabāk "suluguni" (var nopirkt Centrāltirgū piena paviljonā), mocarella, tējas siers, brinza

Pagatavošana

30 min.
  1. Uztaisa pildījumu: sieru sarīvē uz rupjās rīves vai izlaiž caur gaļas mašīnu, sajauc ar sviestu un kultām olām.
  2. Samīca ne ļoti cietu mīklu, izveltnē plānu apli (jo plānāks, jo garšīgāks sanāks) pannas, uz kuras ceps, lielumā, uzsmērē uz tā apļa pildījumu aptuveni 0,5 cm biezumā, pārsedz ar otru, tikai drusku mazāku apli, aizknaiba smuki maliņas. Čuguna pannu ietauko, uz tās liek hačapuri (ar aizknaibīto šuvīti uz leju), uzliek pannai vāku un cep aptuveni 5-8 minūtes uz nelielas uguns, tad apmet uz otru pusi un cep (jau bez vāka) arī kādas 5-8 minūtes. Noceļ no pannas, apsmērē ar sviestu vai krējumu (lai mīkstāks), cep nākamo. Man no šī mīklas daudzuma sanāk 3 hačapuri.

Komentāri

margo 2016. gada 25. jūnijs 11:29
nepareiza recepte , kaut kads kruumu variants !!!!!!!!!!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni