Rahat lukum

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes cukura
  • 2.5 ūdens 2,5 glāzes
  • 2.5 stērķele 2,5 glāzes
  • Pūdercukurs
  • Augu eļļa
  • (1 tējk. vanilīns.)
  • (mandeles vai lazdu rieksti.)

Pagatavošana

90 min.
  1. Vāra biezu cukura sīrupu(uz 2 glāzēm cukura ņem 1/2 glāzes ūdens),noņem putas.Kad sīrups gatavs, lēni ielej stērķeli(1/2 glāzes), samaisītu ar ūdeni (2 glāzes).Kad masa paliks caurspīdīga,to uzlej uz cepešpannas,kuru iepriekš sasmērē ar augu eļļu.Pagaida,kad atdziest. Pēc atdzišanas sagriež gabaliņos un pārber ar pūdercukuru.
  2. Pie vēl neatdzisušas masas var pievienot riekstus,kā ari vanilīnu.
  3. file:///C:/Documents%20and%20Settings/Diana%20Kamala-Krasnov/My%20Documents/My%20Pictures/P22222222/turkishdelight.jpg

Komentāri

Karmena 2012. gada 15. decembris 14:45
Lukumam jau nu gan vajadzētu izmantot sulu, nevis ūdeni un stērķeli. Kas gan var būt neveselīgāks par ūdens, stērķeles un cukura maisījumu.
Karīna 2012. gada 26. septembris 16:51
Skaidri taču pateica, ka sastāvdaļas var likt tik daudz cik pats vēlas un nevienam nekad nesanāk vienādi,citam garšo cietāks,citam savādāk,tas,ka jums kaut kas nepatīk,cienītā Zane,ir tikai jūsu problēma.Man piemēram garšo rahat pēc šīs receptes,kaut arī es taisīju ''uz aci''...un cilvēks jau nav vainīgs ,ja Jūs kaut ko nepareizi izdarījāt.Negribēju Jūs apvainot.
Zane 2012. gada 23. septembris 21:28
Kā var tik nekorektu recepti likt šeit, nez vai Diānai pašai garšo tas kas sanāk pēc šīs receptes un sastāvdaļām. Saldumi sanāk Cieti un sausi, fui! Pazaudēts laiks un materiāls !
Stērķele jau noteikti 2,5!!! glāzes ir par daudz.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti