Sākums > Receptes > Deserti

Maizes pudiņš ar viskija mērci

2005. gada 5. maijs
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
150 min
1. Salauz maizi gabaliņos
2. Sajauc kopā visas sastāvdaļas, maisot tikai tik ilgi, lai maize būtu mitra
3. Ar sviestu labi iezied cepamo trauku. Salej tajā pudiņa saturu. Liec to plītī un uzgriez plīts temperatūru - 190 grādu (neuzkarsē plīti jau iepriekš). Atstāj cepties 1 st. 15 minūtes.
4. Kad pudiņš tuvu gatavs, pagatavo viskija mērci:
5. Uz vidēji zemas uguns katliņā maisi sviestu un pūdercukuru, līdz masa ir gluda.
6. Pievieno olas dzeltenumu, labi samaisi.
7. Pakāpeniski pievieno viskiju, visu laiku maisot. Noņem no uguns un vēl mazliet pamaisi. Mērce kļūs biezāka, kad tā padzisīs.
8. Pasniedz siltu maizes pudiņu ar siltu viskija mērci.
Uz augšu