Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem garšaugos

2011. gada 6. marts
Foto: Anna Māliņa
Pagatavošana
130 min
1. Būtībā, visas sastāvdaļu proporcijas ir pēc katra individuālās gaumes.
Foto: Anna Māliņa
2. Cepešpannu mazliet apšļaksta ar olīveļļu, saliek vistas stilbus, apkaisa ar visām garšvielām, izņemot sāli.
Foto: Anna Māliņa
3. Liek cepties krāsnī 165°C uz apm. 40 min., kamēr vista ir pusgatava.
4. Tikmēr sagriež vārītos kartupeļus paresnās šķēlēs. Pēc 40 minūtēm, blakus vistai izkārto sagrieztos kartupeļus, liek cepties vēl uz pusstundu.
Foto: Anna Māliņa
5. Pirms vista ir pilnībā gatava, ņem ārā no krāsns, apber ar sāli, uz kartupeļiem uzkaisa mazliet timiāna uzspiež visam pāris mazliet majonēzes un uzber vistai sieru.
Foto: Anna Māliņa
6. Liek cepties krāsnī vēl uz kādām 10 minūtēm - kamēr siers ir izkusi un ir izveidojusies brūna garoziņa. Var pasniegt ar svaigiem salātiem.

Labu apetīti!
Foto: Anna Māliņa
Uz augšu