Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tagliatelle ar kūpinātu vistu

2005. gada 5. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo produktus. Purava zaļo daļu pārgriez gareniski uz pusēm un sasmalcini šķērseniski. Burkānu nomazgā, nomizo un sagriez plānās pusripiņās. Ķiploku izspied ar ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Vistas šķiņķīti atbrīvo no ādas un kauliem. Gaļu sagriez 1x2 cm gabaliņos.
2. Liec vārīties ūdeni priekš tagliatelle. Ielej katliņā ūdeni, pievieno ēdamkaroti eļļas un liec katliņu uz uguns. Uzmanīgi izlasi uz pastas paciņas, cik ilgi jāvāra tieši šī pasta. Ja vārīšanas ilgums ir paredzēts 11-12 minūtes, tad minūti pirms pastas ielikšanas vārošajā ūdenī...
3. Sāc gatavot vistu. Uzkarsē pannā 2 ēdamkarotes taukvielu, ieliec burkānus un regulāri apmaisot cep uz vidējas uguns līdz pusgatavībai. Pievieno puravus un maisot cep līdz pusgatavībai. Pievieno sagriezto gaļu. Apmaisot cep visu 3 minūtes. Pa to laiku sagatavo miltus – sajauc tos ar 5 ēdamkarotēm piena. Raugies, lai nebūtu kunkuļu.
4. Turpini gatavot. Ielej pannā pienu, pievieno ķiplokus, timiānu un muskatriekstu. Kad piens sāk vārīties, pagaršo un pieliec pēc vajadzības sāli. Apmaisot vāri 2 minūtes. Nepārtraukti maisot pannas saturu, tievā strūklā pievieno ar pienu atšķaidītos miltus. Nogriez uguni mazāku un sutini, kamēr tiksi galā ar pastu.
5. Pabeidz gatavot un pasniedz. Pastu izlej caurdurī, pārlej pāri ēdamkaroti eļļas un sapurini, lai eļļa vienmērīgi sajaucas ar pastu. Izslēdz uguni zem pannas un samaisot pievieno pannas saturam smalki sakapātus pētersīļu zaļumus. Pāris minūtes pagaidi, sadali pastu pa šķīvjiem un pārlej pāri sagatavoto mērci.
Uz augšu