Gaļas bumbiņas pikantajā pupiņu tomātu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g lielopu maltās gaļas
  • 1 sīpols (vidēji liels)
  • 240 g konservētas sarkanās pupiņas
  • 1 galviņa ķiploka
  • 1 ola
  • Bazils
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. maltās gaļas masa - sajauc: gaļu ar olu, pipariem, sāli un smalki sakapātiem sīpoliem, un piespiež 2 daiviņas ķiploku.
  2. saveļ nelielas gaļas bumbiņas (kā frikadeles) un apcep olīveļļā;
  3. apceptās bumbiņas pārber katliņā, pielej nedaudz ūdens un sautē ~5min, pierīvē vēl pāris ķiploka daiviņas, sautē vēl 5 min pievieno pupiņas un tomātu mērci, pierīvē vēl ķiploku un pieber piparus. Sautē vēl ~ 5min.
  4. Gatavs!!!
  5. Pasniedzam ar rīsiem :)
  6. Lai labi garšo...

Komentāri

Jūlija 2011. gada 28. februāris 20:43
Paldies, iztaisīju, tikko vēl ēdam, es jau ka [parasti gan ieviesu savas modifikācijas - bumbiņas apcepu nevis eļļā bet gan saliku uz plāts un cepeškrāsnī (tā arī ātrāk)
kā arī pieliku 1 papriku un 1 burkānu, gribējās dārzeņus;)
kopumā ideja laba, interesanta, vīrs ēd slavēdams

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni