Svaigā siera kūka

5 1

Sastāvdaļas

20 porcijas
  • Selgas cepumi (bez piedevām) - 2 paciņas
  • Sviests - 125g
  • Piena vai melnā šokolāde - 1 tāfelīte (75g/100g)
  • Ogas / es rekomendēju zemes vai avenes - 400g
  • Svaigais siers Kārums (bez piedevām) - 3 paciņas
  • Iebiezinātais piens Meirāns - 300g
  • Vaniļas cukurs - nepilna tējkarote
  • Putukrējums Rasa - 250g
  • Želatīns - 1 ēd.karote

Pagatavošana

40 min.
  1. Želatīnu liek uzbriedināties kādās 6/7 ēd.k. ūdens. Atstāj.
  2. Cepumus sadrupina ļoti sīki (gandrīz smilšu variantā), pieliek izkausētu sviestu un šokolādi (garša ir daudz labāka, nekā jau gataviem šokolādes cepumiem). Cepumu masu liek veidnē ar noņemamām malām, un kārtīgi izlīdzina un piespiež pie pamatnes. Liek uz brīdi ledusskapī.
  3. Ņemam svaigo sieru un miksējam, pēc minūtes klāt pievienojam iebiezināto pienu un vaniļas cukuru... turpinam misēt vēl kādas 2 minūtes,pievienojam želatīnu ;) Atsevišķā traukā uzputojam saldo krējumu, ko gatavu pievienojam siera masai, kārtīgi samaisam, bet ne miksējam!!!
  4. Ņemam, ledusskapī ielikto cepumu kārtu, un liekam virsū ogas (man ļoti garšo ar zemenēm),un pārklājam ar siera masu. Izlīdzinam augšiņu, un izgreznojam. Es parasti sarīvēju šokolādes skaidiņas pa virsu. Liekam vēsā vietā vismaz uz pāris stundām, bet labāk vēl ilgāk.
  5. Sanāk ļoti garda kūka, iesaku pamēģināt!

Komentāri

Marita 2012. gada 18. jūlijs 15:17
Ideāla siera kūka! Nomainīju vaniļas cukuru pret citona miziņu un+ vēl citrona suliņu pielēju. Šokolādi pie cepumiem arī neliku, bet gan pa virsu sarīvēju balto šokolādi. Ar avenēm vnk. ideāli! Paldies!
kiki 2011. gada 7. novembris 11:00
Ja nu nav kur piesieties, tad nepiesienaties, es ar savu ērgļa aci pat nepamanīju...garšīgi paldies, manējie pat bez ogām noēda...:)
Feja 2011. gada 11. jūlijs 12:32
Ļoti laba kūka vasaras laikam-netrekna un nav ļoti salda,tāda kādai jābūt Svaigajai siera kūkai,tiešām atsvaidzinoša.Meistaroju uz kādu jubileju,visi ļoti slavēja un prasīja recepti.Paldies autorei.No manis-5 balles.Un gaidīšu ar nepacietību jaunas receptes.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize