Sākums > Receptes > Zupas

Šampinjonu krēmzupa

2011. gada 23. februāris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
45 min
1. Nomizo kartupeļus un sagriež kubiciņos, savukārt burkānu notīra un sagriež ripiņās.
Foto: TeddyWife
2. Uz plīts liek katlu ar ūdeni. (Ūdens vietā var izmantot arī buljonu, kā arī var pievienot klāt kausēto sieru Dzintars). Kad ūdens ir uzvārījies, iekšā ber kartupeļus ar burkāniem un vāra apmēram 15 minūtes (svarīgi ir atcerēties, ka ūdeni jālej vismaz uz pusi mazāk nekā parasti vārot kādu zupu).
Foto: TeddyWife
3. Pa to laiku nomazgā un sagriež šampinjonus.
Foto: TeddyWife
4. Nomizo un sagriež sīpolu, nedaudz apcep (var apcept sviestā, lai garšīgāk).
Foto: TeddyWife
5. Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies 15 - 20 min, un tie jau ir gandrīz gatavi, liek iekšā šampinjonus un apceptos sīpolus. To visu pavāra vēl 10 - 15 minūtes.
Foto: TeddyWife
6. Tagad laiks sākt taisīt grauzdiņus! Paņem pusi no maizes batona, sagriež to šķēlītēs un tad nelielos kubiciņos. Liek tos apcepties cepeškrāsnī uz 200 grādiem, līdz tie paliek brūni (~10 min). Var ik pa laikam tos apmaisīt, lai apbrūninās no visām pusēm.
Foto: TeddyWife
7. Kad ir pagājušas 10 - 15 minūtes, zupai lej klāt saldo krējumu. Pavāra vēl 3 - 5 min, tad nedaudz atdzesē.
Foto: TeddyWife
8. Sagriež zaļumus.
Foto: TeddyWife
9. Bļodiņās saliek zilo sieru (es parasti to sadrupinu nelielos gabaliņos)
Foto: TeddyWife
10. Sagatavo blenderi un lej iekšā zupu. Ja ir vēlēšanās, klāt var pievienot piciņu sviesta. Visu sablenderē, līdz izveidojas tāds kā biezenis.
Foto: TeddyWife
11. Grauzdiņi arī jau tikmēr ir gatavi.
Foto: TeddyWife
12. Salej zupu šķīvjos, pa virsu uzberot grauzdiņus un zaļumus.

Labu apetīti!
Uz augšu