Šampinjonu krēmzupa

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 g šampinjonu
  • 2-3 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 100-150 g saldā krējuma
  • Baltmaize (pēc izvēles var arī graudu vai citu maizi)
  • Ūdens
  • Dažādi zaļumi (dilles, sīpolloki u.c.)
  • Zilais siers
  • Garšvielas

Pagatavošana

45 min.
  1. Nomizo kartupeļus un sagriež kubiciņos, savukārt burkānu notīra un sagriež ripiņās.
    Nomizo kartupeļus un sagriež kubiciņos, savukārt burkānu not...
  2. Uz plīts liek katlu ar ūdeni. (Ūdens vietā var izmantot arī buljonu, kā arī var pievienot klāt kausēto sieru Dzintars). Kad ūdens ir uzvārījies, iekšā ber kartupeļus ar burkāniem un vāra apmēram 15 minūtes (svarīgi ir atcerēties, ka ūdeni jālej vismaz uz pusi mazāk nekā parasti vārot kādu zupu).
    Uz plīts liek katlu ar ūdeni. (Ūdens vietā var izmantot arī...
  3. Pa to laiku nomazgā un sagriež šampinjonus.
    Pa to laiku nomazgā un sagriež šampinjonus.
  4. Nomizo un sagriež sīpolu, nedaudz apcep (var apcept sviestā, lai garšīgāk).
    Nomizo un sagriež sīpolu, nedaudz apcep (var apcept sviestā,...
  5. Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies 15 - 20 min, un tie jau ir gandrīz gatavi, liek iekšā šampinjonus un apceptos sīpolus. To visu pavāra vēl 10 - 15 minūtes.
    Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies 15 - 20 min, un tie...
  6. Tagad laiks sākt taisīt grauzdiņus! Paņem pusi no maizes batona, sagriež to šķēlītēs un tad nelielos kubiciņos. Liek tos apcepties cepeškrāsnī uz 200 grādiem, līdz tie paliek brūni (~10 min). Var ik pa laikam tos apmaisīt, lai apbrūninās no visām pusēm.
    Tagad laiks sākt taisīt grauzdiņus! Paņem pusi no maizes bat...
  7. Kad ir pagājušas 10 - 15 minūtes, zupai lej klāt saldo krējumu. Pavāra vēl 3 - 5 min, tad nedaudz atdzesē.
    Kad ir pagājušas 10 - 15 minūtes, zupai lej klāt saldo krēju...
  8. Sagriež zaļumus.
    Sagriež zaļumus.
  9. Bļodiņās saliek zilo sieru (es parasti to sadrupinu nelielos gabaliņos)
    Bļodiņās saliek zilo sieru (es parasti to sadrupinu nelielos...
  10. Sagatavo blenderi un lej iekšā zupu. Ja ir vēlēšanās, klāt var pievienot piciņu sviesta. Visu sablenderē, līdz izveidojas tāds kā biezenis.
    Sagatavo blenderi un lej iekšā zupu. Ja ir vēlēšanās, klāt v...
  11. Grauzdiņi arī jau tikmēr ir gatavi.
    Grauzdiņi arī jau tikmēr ir gatavi.
  12. Salej zupu šķīvjos, pa virsu uzberot grauzdiņus un zaļumus.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Castellus 4. februāris 00:34
Izlaidu zilo sieru un aizstāju saldo krējumu ar'''Dzintaru''. Pēc blendera biebēru klāt kūpinātu, apceptu, liesu šķiņķīti... Jau otro vakaru man mājās pieprasa :D
Annija 2016. gada 11. aprīlis 20:29
brīnišķīgi ņammīga
dainnis 2016. gada 4. marts 20:07
super

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas