Gardais persiku pīrāgs ar mandelēm

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g. miltu
  • 10 gr. rauga
  • 2 ēdamkarotes fruktozes
  • 125 gr. vājpiena
  • 2 ēd. k. eļļas
  • Jūras sāls
  • 1 kg. persiku
  • 4 grauzdiņi
  • 1 /2 karotes kanēļa
  • 2 olas
  • 150 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k sagrieztu mandeļriekstu
  • 2 ēd k. diētiskās persiku marmelādes

Pagatavošana

60 min.
  1. Izkaisīt miltus, izveidot tajos iedobumu, pievienot raugu un 1 ēdamkaroti fruktozes. Ieliet tur siltu pienu un samaisīt, atstāt uz 15 minūtēm.Tad pievienot sviestu un sāli, un iecjaukt mīklu ,atstājot rūgšanai uz 40 minūtēm.
  2. Notīrīt persikiem ādu un izņemt kauliņus. Tortes formu (ap 28 cm diametrā), ieziest ar eļļu un ielikt tajā mīklu, virsū uzkaisīt grauzdiņus un kanēli.
  3. Sakult olas ar saldo krējumu , pievienot 1 ēdmakaroti fruktozes un uzliet uz mīklas. Virsū uzlikt aprikozes, uzkaisīt mandeļriekstus un ielikt cepties uz 30-35 min. pie 175*С
  4. Kad pīrāgs gatavs, ieziest to ar diētisko marmelādi

Komentāri

Juta 2011. gada 14. maijs 17:32
:) Paldies par jaukiem vārdiem! Lai labi garšo :)
margarita 2011. gada 14. maijs 15:21
izklausās tik labi ka gribās ēst. vai kāds zin kāpēc te ir tikai piecu baļļu sistēma?
Ome 2011. gada 24. februāris 08:12
Juta ir centusies, tas labi. Es redzu, ka latviešu valoda nav dzimtā. Ikdienas saziņai valodas zināšanu pietiek. Konkursa receptēm gan vajadzētu atrast draugu(draudzeni), kas palīdz tekstu salabot atbilstošā kvalitātē (pareizrakstība, vārdu secība teikumā). Pats savas receptes tekstu var labot.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti