Sākums > Receptes > Salāti

Salāti ar kūpinātu vistu

2005. gada 5. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo mērci. Trauciņā - vislabāk nelielā burciņā ar aizskrūvējamu vāku, savieno eļļu, etiķa esenci, cukuru, sāli, piparus, rozmarīnu, timiānu un melnos piparus. Aizskrūvē vāku un intensīvi purini 10 minūtes, lai garšvielas savstarpēji “saaug”. Noliec burciņu malā uz 15 minūtēm, pa to laiku sagatavojot pārējās salātu sastāvdaļas. Pēc tam vēlreiz intensīvi papurini burciņu 5 minūtes. (Piezīme – šo mērci var sagatavot lielākā daudzumā un turēt plauktā nākamajai reizei.)
2. Sagatavo salātu sastāvdaļas. Balto redīsu rūpīgi nomazgā un nomizo. Sarīvē to uz rupjās rīves. Ķīnas kāposta galviņu pārgriez gareniski 4-6 daļās un pēc tam sasmalcini. Tomātu sagriez nelielos kubiņos. Kūpinātajiem vistas šķiņķīšiem noņem ādu un atbrīvo gaļu no kauliem. Gaļu sagriez nelielos, apmēram, 1x1 cm gabaliņos. Lokus un pētrsīļus sasmalcini, sajauc kopā un apmēram ceturdaļu noliec malā salātu pārkaisīšanai.
3. Gatavo salātus un pasniedz. Sagrieztos produktus liec bļodā, pārlej ar sagatavoto mērci un cilājot samaisi. Atstāj uz 15 minūtēm “ievilkties”. Pēc tam atkal samaisi, pārkaisi ar kapātiem zaļajiem lociņiem un pētersīļiem un pasniedz vai nu kopējā traukā, vai atsevišķos porciju traukos.
Uz augšu