Pupermiķeļi

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 gr. milti
  • 300 gr. margarīns vai sviests
  • 40 gr. cukurs
  • 100 gr olu dzelt
  • 100 gr. riekst
  • 160 gr. rozīnes
  • 10 gr. vaniļas cukus
  • 4 gr briežraga sāls vai cits pacēlājs (soda)

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu kopā ar cukuru saputo pakāpeniski pievienojot olu dzelt., līdz cukurs izkusis un mas stipri palielinājusies tilpumā. Saputotajai masai pievieno nedaudz sāli, briežraga sāli (kas izkausēts ūdani), rozīnes, riekstus, valiļas cuk., miltus un labi samīca. Ļauj nedaudz pastāvēt vēsumā.Tad sadala un saveļ 2 cm resnus veltnīšus un ar koka dēlīti saspiež plakanus. Pārziež olu, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un cukuru. Cep180 oC. Siltus uz pannas sagriež 5 cm garos rombiņos.

Komentāri

Ilze 2011. gada 23. februāris 12:50
1 olas dzeltenums ir apmēram 20 gr.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize