Sākums > Receptes > Konservējumi

Citrusaugļu marmelāde ar viskiju

2011. gada 26. janvāris
Foto: Dansukker
Pagatavošana
40 min
1. Augļus rūpīgi nomazgā, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Atlikušās augļu daļas kopā ar mizu sagriež smalkos gabaliņos. Var griezt ar nazi vai virtuves kombainu.
2. Sulu, ūdeni un sasmalcinātos augļus liek katliņā un vāra 10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru* un visu vāra vēl 5 minūtes, pastāvīgi apmaisot.
3. Noņem katliņu no uguns un vēlreiz pamatīgi samaisa marmelādi. Ja vēlas, pievieno viskiju, apmaisa. Marmelādi ielej karstās, tīrās burkās un aizvāko tās. Uzglabā vēsa vietā.
4. * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
Uz augšu