Citrusaugļu marmelāde ar viskiju

4 1

Sastāvdaļas

  • 5 apelsīni
  • 1 citrons
  • 1 /2 - 1 greipfrūts
  • 5 laimi
  • 400 ml ūdens
  • 75 ml viskija (pēc izvēles)
  • 1 kg Dansukker Ievārījuma cukura (Ievārījuma cukuru var aizstāt ar 2 kg Dansukker baltā smalkā cukura vai 660 g Dansukker ievārījumu cukura "1+3")

Pagatavošana

40 min.
  1. Augļus rūpīgi nomazgā, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Atlikušās augļu daļas kopā ar mizu sagriež smalkos gabaliņos. Var griezt ar nazi vai virtuves kombainu.
  2. Sulu, ūdeni un sasmalcinātos augļus liek katliņā un vāra 10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru* un visu vāra vēl 5 minūtes, pastāvīgi apmaisot.
  3. Noņem katliņu no uguns un vēlreiz pamatīgi samaisa marmelādi. Ja vēlas, pievieno viskiju, apmaisa. Marmelādi ielej karstās, tīrās burkās un aizvāko tās. Uzglabā vēsa vietā.
  4. * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi