mazsālīts lasīts

3 1

Sastāvdaļas

  • Lasis
  • Sāls
  • Cukurs
  • Pipari
  • Citronpipari vai citrons

Pagatavošana

20 min.
  1. Sveiciens. Parasti mazsālītu lasi ir slinkums taisīt, bet reizumis lielveikalos ir akcijas, kad paliela izmēra lopiņš nopērkams par samērā nelielām naudām un tad var uztaisīt laša maratonu. Parasti no viena laša pagatavoju 3 ēdienus. Mazsālītu maizītēm, zupu un no astes daļas cepeškrāsnī sanāk kas līdzīgs laša cepetim. Šoreiz tikai par mazsālītu.
    Sveiciens. Parasti mazsālītu lasi ir slinkums taisīt, bet re...
  2. Visupirms sadalīšana, nost griežu galvu, "vēderus" un astes daļu, lai sālīšanai paliktu nosacītās filejas.
    Visupirms sadalīšana, nost griežu galvu, "vēderus"...
  3. Tālāk ar asu nazi no muguras jāveic muguras asakas izgriešanas operācija, pa muguru no abām pusēm vienkārši tiek izgriezta lielā asaka, tā arī noderēs zupai. Filejas gabalos noteikti paliks vēl asakas, tās būtu vēlams izraut ar plakanknaiblēm vai ko līdzīgu, kas nu pa rokai ir.
    Tālāk ar asu nazi no muguras jāveic muguras asakas izgriešan...
  4. Tālāk kādā bļodiņā jāsagatavo sāls/cukura un piparu maisījums. Sāli labāk izmantot jūras un piparus svaigi maltus. Attiecību izmantoju - 50% sāls un pārējie abi attiecīgi pa 25%. Lasi ir pārsālīt grūti, jo zivtiņa paņem sāli tikai tik, cik vajadzīgs.
    Tālāk kādā bļodiņā jāsagatavo sāls/cukura un piparu maisījum...
  5. Sanāk tāds maisījums.
    Sanāk tāds maisījums.
  6. Tālāk atliek vien ieberzēt zivi ar maisījumu un kārtot trauciņā, lai iesālās.
    Tālāk atliek vien ieberzēt zivi ar maisījumu un kārtot trauc...
  7. Šādā veidā vajadzētu zivi paturēt ledusskapī vismaz 12 stundas. Un pa vidu vēl apmainīt gabalus vietām, jo izdalīsies sulas un lai viss labāk sasālītos.
    Šādā veidā vajadzētu zivi paturēt ledusskapī vismaz 12 stund...
  8. Lūk, griež plānās šķēlītes, liek uz svaigas baltmaizes ar sviestu, pa virsu plānas sīpola šķēlītes un mazliet citronpipara vai uzspiest sulu no citrona.
    Lūk, griež plānās šķēlītes, liek uz svaigas baltmaizes ar sv...

Komentāri

Ruta 2011. gada 3. februāris 17:51
es jau gadiem ta daru un visiem patik ir ok
vik 2011. gada 25. janvāris 20:39
nu es te ar runājot par tādām pašām attiecībām (bez pipariem) biju nosaucis par mazsālītu lasi.. mani gudri zvejnieki norēja kā suni! bet tas po...
piparus es parasti lieku jau uz maizītēm, jo melnajiem pipariem ir tāda fīča, ka viņi ar laiku paliek vairs ne asi, bet gan rūgti!
Anete 2011. gada 25. janvāris 18:06
tāda jocīga laša sadalīšana, pareizāk jau esot veselam lasim mugurā veikt iegriezumu un apkārt astes galam un galvai... un tad smuki var nogriezt gan vēderiņa malu, gan izņemt veselu asaku, utt utt un ķēpa mazāka. tad ir divi smuki veseli gabali no laša ko iesālīt..

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti