Meža cūkas gaļas rolmopši

4 1
Ieprecējos mednieku ģimenē, tad nu tiek studētas vīramātes receptes un mēģinu atkartot.. protams, katram sava unikālā recepte :)
Izmaksas tik minimālas, jo mednieku mājās ledusskapji vienmēr pilni ar gaļu :)

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Meža cūkas vai kāda cita lopiņa liesums (ieteicams aļņa)
  • Žāvēta gaļa, speķis, siers, sāls, pipari, buljona kubiciņš

Pagatavošana

40 min.
  1. Tātad.. ņem gaļu un griež šķēlītēs kā priekš karbonādēm
    Tātad.. ņem gaļu un griež šķēlītēs kā priekš karbonādēm
  2. Smuki visas izklapē
    Smuki visas izklapē
  3. Tas ņem un sagatavo pildījumu.. Sagriež sieru, gaļu.. speķi šķēlītēs (šoreiz gan nebija speķis, bet vajag, lai nesanāk pa sausu).
    Tas ņem un sagatavo pildījumu.. Sagriež sieru, gaļu.. speķi...
  4. Tad ņem gaļu un apkaisa ar sāls un piparu maisījumu (man tā vienkāršāk, tapēc jaucu kopā)
  5. Liek virsū sagatavotās "iekšiņas"
    Liek virsū sagatavotās "iekšiņas"
  6. Satin smukās desiņās un aptin ad diegu.. tikai nevajag nekur neko siet, lai gali paliek brīvi vaļā, pēc tam būs vienkāršāk attīt
    Satin smukās desiņās un aptin ad diegu.. tikai nevajag nekur...
  7. Kamēr tinam - paralēli liek katlā vārīties ūdeni-pieliek buljona kubiciņu vai arī universālo garšvielu pieber, lai būtu gardāk. Tad liek tītenīšus iekšā katlā
    Kamēr tinam - paralēli liek katlā vārīties ūdeni-pieliek bul...
  8. Kad šie ir kādu laiku pavārījušies un uz aci izskatās, kapietiek, ņem laukā un liek uz sakarsētas pannas
    Kad šie ir kādu laiku pavārījušies un uz aci izskatās, kapie...
  9. Tad nu viņus apcepinam zeltaini brūnus no visām maliņām.. Kad, atkal uz aci, izskatās, ka ir gatavi, ņemam nost.
    Tad nu viņus apcepinam zeltaini brūnus no visām maliņām.. Ka...
  10. Pirms ēšanas attinam diegus un -lai labi garšo! ;)

Komentāri

Rudacite 2013. gada 11. decembris 17:05
Tak, kas jums liek eest meza,galu,ja baidaties needat..eedat daanu cukas!!!!
Jekaterina 2013. gada 24. jūlijs 09:41
Par tiem tarpiem var rakstit citos blokos nevis receptes cilveks padalijas ar gardu recepti bet tai pasa laika vemiens iet no jusu komentariem labi ka nepaspeju sagatavot to meza cukas galu savadi man likas ka receptes jabut kaut kam ne tik atbaidosam un man liekas ka mednieku sievas pasas zinas kadi tur paraziti un ka ar viniem cinities.
graafiene 2011. gada 16. novembris 13:57
Pilnīgi piekrītu Heterei.Arī es pirms vārīšanas apcepu, tad noņemu diegus,lai pēcāk nav nagi jāsvilina,un tikai tad vāru atvārītajā buljoniņā. Nezinātājiem teikšu - raksts sākās ar piebildi, ka saimniecītes ir mednieku sievas!!! Tas vien nozīmē, ka medījums ir drošs!!! Bet, ja esat malumednieku otrās pusītes, tad šaubīties ir pamatoti!!! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni