Īpašā burkānu mērce

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Mērci var lietot pie: zivju ēdieniem, ceptiem/ vārītiem kartupeļiem, sautētiem dārzeņiem.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 2 vidēji burkāni
  • 30 g ingvera
  • 1 vistas buljona kubiņš
  • Malti melnie pipari
  • Kurkuma
  • Sāls
  • Skābais krējums
  • Milti
  • 800 ml ūdens

Pagatavošana

35 min.
  1. Sīpolu sagriež skaidiņās, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Liek cepties uz pannas uzkarsētā olīveļļā. Cep aptuveni 10-15 min.
  2. Sagriež ingveru, pievieno klāt un visu maisījumu cep vēl 5 min.
  3. Paralēli cepšanas procesam pievieno maltus melnos piparus, sāli un kurkumu pēc garšas. Pievieno 800 ml ūdens un 1. gab. buljona kubiņu. To visu sautē 15-20 min.
  4. Pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātus miltus un mērci ietumē, vāra 3-5 min. Visbeidzot pievieno skābo krējumu un atstāj uz 5 min., lai mērce ievelkas.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Mazais pavārs 2015. gada 17. decembris 18:05
Miltu man nav, bet visādi citādi mērce gandrīz gatava un garšo jau labi. Pēc Daigas ieteikuma būs vakariņās kopā ar rīsiem. :)
Daiga 2011. gada 27. marts 15:41
ļoti viegli pagatavojama mērcīte un ar rīsiem garšo vienkārši fantastiski. :)
ņammm :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni