Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēta vista cepammaisa

2011. gada 17. janvāris
Foto: jurka
Kā zināms, mūsdienu turbovistas vairs īsti pēc vistas negaršo un gribot negribot nākas izdomāt kā viņas padarīt garšīgākas. Parasti palīdz marinādes un mērces, šoreiz būs abi divi.
Pagatavošana
60 min
1. Vistas gabali jāsaliek traukā un klāt jāgriež sīpoli. Uz astoņiem stilbiņiem liek divus palielus sīpolus, klāt kādus 100 gramus majonēzes un tikpat sojas mērces, visam pa virsu sāli un piparus. Asumiņam pieliek kaut kādu aso piparu izstrādājumu, bet tas jau katram pēc paša vēlmēm.
Foto: jurka
2. Tad visu apmaisa un pamīca, lai viss labi sajaucas kopā un ledusskapī iekšā, labāk uz diennakti, bet var izlīdzēties arī ar pāris stundām.
Foto: jurka
3. Kad tuvojas cepšanas laiks, tad uzliek cepeškrāsni uz 180*C, lai iesilst, nomazgā šampinjonus (uz šo gaļas apjomu ņēmu gramus 400) un sagriež pa ceturtdaļām vai pusēm, cik, nu, lielas sēnes izaugušas.
Foto: jurka
4. Liek to visu cepammaisā un klāt kārtīgas 4 - 5 ēdamkarotes ar krējumu, visu saturu paviļā, lai viss smuki un vienmērīgi aptver vistu. Nu var likt krāsnī. Lai krāsns nesildītos tikai dēļ viena ēdiena, tad parasti samizoju arī kartupeļus cepšanai cepeškrāsnī, vistai un kartupeļiem ir vajadzīgs vienāds cepšanās laiks - apmēram 40 minūtes un tāpēc vēl jo ērtāk ir gatavot šos kopā.
Foto: jurka
5. Nu lūk, tīri smeķīgs un nesarežģīts ēdiens ir gatavs.

Labu apetīti!
Foto: jurka
Uz augšu