Kreptīgās plātsmaizes

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Man nepatika,ka liekot mīkla tās pierktās,ar tiem bālajiem dzeltenumiem olas, mikla vienmer vienalga nav skaisti dzeltena.
Sagadījās,ka taisīju ķirbju sulu un vienlaicīgi ņēmos er mīklu.Vecu eksperimentu, un paliku ļoti apmierinata.Ķirbji taču ir ļoti veselīgi.Bulku pamats tagad man vienmēr ir skaists,dzeltens.

Sastāvdaļas

  • Milti 2 kg
  • Sausais, ar miltiem sajaucamais raugs 3-4 iepak
  • Olas 10-15 gab
  • 0.5 Saulespuku eļļa 0,5 l
  • 1.5 Smalki rīvēts dzeltens ķirbis 1 -1,5 l
  • Sāls 1 ēdamkarote
  • Parējais- virsū liekamai pēc patikas

Pagatavošana

120 min.
  1. Palasiet,ko raksta uz rauga paciņas,lai nekļūdītos!!!
  2. Samaisiet raugu ar sausiem miltiem,tad pievienijiet piedevas.Mīlka man vienmēr labi uzrūgst sitā vietā pec 1 stundas.
  3. Tas ir pamats.Mīkla izskatās ļoti skaisti dzeltena.
  4. Ja man beigās jau pietrūkst,ko likt virsū plātsmaizei, cepu tāpat, bez nekā salda.Arī ļoti labi,bet var arī iesmērēt vidū pēc tam,kad jau padziest , piemēram ievārījumu.

Komentāri

Inese 2013. gada 4. decembris 18:59
Kapec tik daudz visa?! Kas ta par gigantisku maizi?
Vendija 2013. gada 26. jūlijs 18:07
0,5l eļļa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zakite 2011. gada 8. janvāris 18:00
kāpēc tik daudz olas?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti