Mammas pīrādziņi ar žāvētu gaļu vai kāpostiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 g milti
  • 200 g piens
  • 50 g sviests
  • 1 paciņa rauga vai puspaciņa sausā rauga
  • Naža gals sāls (pat vēl mazāk)
  • Žāvēts šķinķis vai gaļa nedaudz ar speķīti
  • Sīpols
  • 1 ēd.k. cukura
  • Pipari

Pagatavošana

120 min.
  1. Mazā traukā 1 ēdamkarotē silta piena izšķīdina raugu kopā ar cukuru. Noliek malā
  2. Uzkarsē pienu līdz sāk vārīties. Noliek malā.
  3. Izkausē katliņā sviestu, noliek malā.
  4. Izsijā miltus un pievieno sāli. Iemaisa iekšā pienu un pamīca nedaudz. Pievieno sviestu un raugu. Kārtīgi izmīca mīklu līdz nelīp pie rokām.
  5. Pārklāj ar dvielīti un noliek malā uz stundu.
  6. Sagatavo pildījumu - sagriež mazos kubiņos gaļu un sīpolus. Pievieno piparus.
  7. Kad mīkla gatava, pilda ar pildījumu. Liek uz cepampapīra ne pārāk cieši kopā, pārsmērē ar sakultu olu un sabaksta ar dakšiņu. (lai nesprāgst un ir brūni)
  8. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180-200 g temperatūrā līdz brūni. Kad izņem, vēlams uzšļakstīt nedaudz ūdeni - tad ilgāk būs mīksti :)
  9. Ir gards kāpostu pildījum - sacep kāpostus, sajauc ar vārītu olu, sīpoliem, pipariem.

Komentāri

Martins 2012. gada 23. decembris 11:45
Pliku raugu var dabuut jebkuraa lielveikalaa kur cep kko. Tikai jaapajautaa.
Agnese 2012. gada 27. novembris 09:38
cik gr raugu jaliek, nav noradits, cik ir pacinja? un ja nedzivojam latvija, tad nevaram iegadaties tradicionalo raugu.
Rita 2012. gada 14. aprīlis 13:40
Abu veidu pildíjuma pagatavošanas apraksts nepieciešams detalizēti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti