Sākums > Receptes > Deserti

Karamelizēts ananass ar laimu un sīrupu

2011. gada 5. janvāris
Foto: Dansukker
Pagatavošana
15 min
1. Ananasu nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež serdi. Augļa mīkstumu sagriež šķēlēs.
2. No laima ar smalku rīvīti norīvē mizu un izspiež sulu.
3. Sakarsē lēzenu katliņu un ielej tajā sīrupu, uzkarsē. Pievieno sviestu, ļauj izkust. Tad ieliek katliņā ananasa šķēles, laima sulu un sarīvēto miziņu.
4. 2-3 minūtes ļauj, lai ananasa šķēles no apakšas pārvelkas ar karameles kārtiņu, tad apgriež šķēles un 2-3 minūtes ļauj, lai karamalizējas otra puse.
5. Karstos ananasa gabalus, kas apvilkušies ar karameli, pasniedz virs vaniļas saldējuma un pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu