Karamelizēts ananass ar laimu un sīrupu

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 ananass
  • 5 tējk. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • 1 tējk. sviesta
  • 1 laims
  • Pasniegšanai:
  • Vaniļas saldējums
  • Šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

15 min.
  1. Ananasu nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež serdi. Augļa mīkstumu sagriež šķēlēs.
  2. No laima ar smalku rīvīti norīvē mizu un izspiež sulu.
  3. Sakarsē lēzenu katliņu un ielej tajā sīrupu, uzkarsē. Pievieno sviestu, ļauj izkust. Tad ieliek katliņā ananasa šķēles, laima sulu un sarīvēto miziņu.
  4. 2-3 minūtes ļauj, lai ananasa šķēles no apakšas pārvelkas ar karameles kārtiņu, tad apgriež šķēles un 2-3 minūtes ļauj, lai karamalizējas otra puse.
  5. Karstos ananasa gabalus, kas apvilkušies ar karameli, pasniedz virs vaniļas saldējuma un pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti