Mini kanēļmaizītes

2010. gada 27. decembris
Foto: Dansukker
Pagatavošana
75 min
1. Izkausē katliņā taukvielas. Pievieno pienu un sasilda līdz apm. 37°C.
2. Traukā izšķīdina raugu un pievieno nedaudz mīklas šķidruma. Maisa, līdz raugs izkūst. Pievieno atlikušo šķidrumu.
3. Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Maisa, līdz mīkla ir viendabīga un gluda. Pievieno atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Pārklāj trauku un ļauj mīklai uzrūgt divkāršā apjomā – apmēram 20-30 minūtes.
4. Sajauc pildījuma sastāvdaļas.
5. Uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīca. Izrullē mīklu taisnstūra formā. Uzklāj pildījumu. Sagriež to 3 daļās. Katru daļu sarullē tā, lai varētu sagriezt gabaliņos. Ievieto papīra formiņās. Apsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 20 minūtes.
6. Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 250°C. Apsmērē maizītes ar sakultām olām. Apkaisa ar cukura pērlītēm. Cep cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes. Ļauj atdzist zem dvielīša.
7. Kanēļa vietā iespējamas citas alternatīvas:
* 50 g sviesta vai margarīna, 50 g smalkā cukura, ½ tējkarote vaniļas cukura
* 50 g sviesta vai margarīna, 50 g smalkā cukura, 2 tējkarotes kardamona
* 25 g sviesta vai margarīna, 75 g maltu mandeļu
* 100 g apelsīnu marmelādes
* 100 g rozīņu

Lai labi garšo!
Foto: Dansukker
Uz augšu