Cūkgaļas rullīši ar žāvētu gaļu

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas karbonādes
  • 200-300 g žāvētas cūkgaļas ar taukumiņu
  • Sāls
  • Pipari (var melnos, ja patīk asumiņš, var likt asos sarkanos piparus paciņā)
  • Ūdens

Pagatavošana

90 min.
  1. Gaļu nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs un izklapē (kā karbonādes taisot).
  2. Sagatavo pildijumu - sagriež strēmelītēs žāvēto gaļu. Oriģinālā variantā rullīšos liek nedaudz žāvētas plūmes + žāvētu gaļu + parasto rupjmaizi. Gaumes lieta.
  3. Izklapēto gaļu apkaisa ar sāli, pipariem un vienā malā liek pāris strēmelītes žāvētās gaļas.
    Izklapēto gaļu apkaisa ar sāli, pipariem un vienā malā liek...
  4. Gaļu ar pildījumu sarullē un aizsprauž ar zobu bakstāmajiem, vai ar kaut ko līdzīgi zobu bakstāmajiem (kas nu mājās ir atrodas). Var arī aizsiet ar diegu.
    Gaļu ar pildījumu sarullē un aizsprauž ar zobu bakstāmajiem,...
  5. Kad viss ir satīts, gaļa jāapbrūnina uz pannas. Pielej nedaudz eļlas pannā un apcep no abām pusēm.
    Kad viss ir satīts, gaļa jāapbrūnina uz pannas. Pielej nedau...
  6. Tad liek apbrūninājušos rullīšus katlā ar ūdeni un vāra uz vidējas uguns vismaz 40 - 60min.
    Tad liek apbrūninājušos rullīšus katlā ar ūdeni un vāra uz v...
  7. Pa to laiku var pagatavot piedevas - uzvārīt kartupeļus vai ko citu.. :)
  8. Kad pagājušas 40-60min rullīšus ņem laukā. Var izvilkt zobu bakstāmos (var arī atstāt).
    Šķidrums, kas palicis katlā lieliski noder mērces patavošanai - pielej saldo krējumu un pieliek vienu, divas ēdamkarotes miltu.

    Labu apetīti!
    Kad pagājušas 40-60min rullīšus ņem laukā. Var izvilkt zobu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ilze. 2015. gada 6. marts 09:06
Vai var ari cukgalas mikstumu ne karbonadi?
Anastasija 2014. gada 5. maijs 18:00
Ir ok. Tikai es sautēju tur pat pannā. Iekšā vēl ieliku siera strēmeli un mērci taisīju ar skābo krējumu. Njam. :))
kazagz 2011. gada 20. augusts 12:50
miltus var sajaukt ar krejumu, tad nebus kunkulu un garsa bus labaka

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni