Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Elzasas skābie kāposti (choucroute alsacienne)

2010. gada 17. decembris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
180 min
1. Nogaršo kāpostus, ja pa stipru, tad nomazgā.
Foto: Aldis K.
2. Pīlē ieliek zosu taukus, uz lēnas uguns taukos apcep sīpolus, izņem sīpolus no taukiem.
3. Pīlē apakšā liek pusi kāpostu, pārber ar sīpoliem, sariīvētiem burkāniem, sagrieztiem āboliem.
4. Vienā malā ieliek stilbiņu. Vēderu un plecu sagriež šķēlēs, kārto virs kāpostiem, uzliek drusku kāpostus, ieliek maisiņu (marles maisiņs) ar garšvielām, saliek pa virsu pārējos kāpostus. Aplej ar šampanieti, papildina ar ūdeni, kamnēr ūdens gandrīz pārklāj kāpostus.
5. Liek virsū vāku un cepeškrāsnī (ar ventilatoru) 180° cep 2 stundas.
6. Pēc 2 stundām uzliek kartupeļus, cep vēl 1/2 stundu. Uzliek desiņas, cep vēl 10 minūtes.
Uz augšu