Čilī pupiņas

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 3 bundžiņas ar veseliem tomātiem savā sulā
  • 4 bundžiņas ar sarkanajām pupiņām
  • 1 -2 čilī mazie pipari
  • Sāls
  • 1 paprika
  • 1 sīpols

Pagatavošana

30 min.
  1. Liellopu malto gaļu liek pannā un apcep, kā arī pakaisa ar nedaudz sāls
  2. Pa to laiku nomazgā vienu papriku, iztīra vidu un smalki sagriež papriku. Lieka klāt pie maltās gaļas un cep.
    Pa to laiku nomazgā vienu papriku, iztīra vidu un smalki sag...
  3. Notīra sīpolu, smalki sagriež un arī liek klāt maltai gaļai un paprikai. Neaizmirstam ik pa laikam apmaisīt to visu.
    Notīra sīpolu, smalki sagriež un arī liek klāt maltai gaļai...
  4. Nomazgā čili piparus, nogriež kātiņus un pārgriež piparus uz pusēm, iztīra tos no sēklām un smalki sagriež piparus.
    Nomazgā čili piparus, nogriež kātiņus un pārgriež piparus uz...
  5. Liek sagrieztos piparus pannā pie maltās gaļas, papriku un sīpolu. Apcep visu vēl kādas 5-8 minūtes.
    Liek sagrieztos piparus pannā pie maltās gaļas, papriku un s...
  6. Kad maltā gaļa smuki apcepusies kopā ar pārējām sastāvdaļām, liek to visu katlā.
  7. Katlā var ieliet vienu krūzi buljona (cūkgaļas vai liellopa, var izmantot buljona kubiciņus), vai arī vienu krūzi ūdens. Neliet vairāk par vienu krūzi, lai beigās nesanāk zupa :)
  8. Atver sarkano pupiņu bundžas, notecina visu šķidrumu un ber katlā.
    Atver sarkano pupiņu bundžas, notecina visu šķidrumu un ber...
  9. Tagad laiks tomātiem savā sulā. Iesaku ņemt veselus tomātus savā sulā un pašiem sagriezt tos mazos gabaliņos. Lielāka ķēpa, bet vismaz var izgriezt visus nesmukumus, piemēram, galus. lai nepazaudētu sulu, kurā atradās tomāti, sākumā visu bundžas saturu var ieliet katlā, bet pašus tomātus izmakšķerēt un sagriezt.
    Tagad laiks tomātiem savā sulā. Iesaku ņemt veselus tomātus...
  10. Visu apmaisa un vāra 10 minūtes. Kā arī pagaršo un liek klāt trūkstošās garšvielas - piemēram, sāli! Ja trūkst asuma, var piebērt klāt smalkos sarkanos asos piparus, kas ir paciņās.
    Visu apmaisa un vāra 10 minūtes. Kā arī pagaršo un liek klāt...
  11. Šīs bildes ir no pirmās reizes, kad taisīju šo ēdienu, tāpēc gala rezultāts sanāca nedaudz pašķidrs, bet taisot to otreiz, uzmanījos no buljona daudzuma, arī asuma trūka pirmajā reizē, tāpēc var likt divus mazos čili piparus (varbūt var likt piparus ar visām sēkliņām? man parasti bail, ka būs pārāk ass, hehe) vai vairāk izmantot garšvielas no paciņam.
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Edgars 2016. gada 5. februāris 12:16
Ideals ediens,bet ar pirmo reizi nesanaaks! Ar katru reizi recepte ir japiesliipee un sanaaks garsigaak!
Ieva 2014. gada 21. septembris 15:55
Ļoti gards! :) Es griezu parastos tomātus 4. :)
Miheina 2013. gada 28. marts 12:17
Ļoti garšīgi. Es arī pieliku kukurūzu. Konservēto pupiņu vietā liku pašvārītās (Varbūt tāpēc sanāca biezāks). Ar lavašu vispār ideāli

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni