Čilī pupiņas

2010. gada 11. decembris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
30 min
1. Liellopu malto gaļu liek pannā un apcep, kā arī pakaisa ar nedaudz sāls
2. Pa to laiku nomazgā vienu papriku, iztīra vidu un smalki sagriež papriku. Lieka klāt pie maltās gaļas un cep.
Foto: TeddyWife
3. Notīra sīpolu, smalki sagriež un arī liek klāt maltai gaļai un paprikai. Neaizmirstam ik pa laikam apmaisīt to visu.
Foto: TeddyWife
4. Nomazgā čili piparus, nogriež kātiņus un pārgriež piparus uz pusēm, iztīra tos no sēklām un smalki sagriež piparus.
Foto: TeddyWife
5. Liek sagrieztos piparus pannā pie maltās gaļas, papriku un sīpolu. Apcep visu vēl kādas 5-8 minūtes.
Foto: TeddyWife
6. Kad maltā gaļa smuki apcepusies kopā ar pārējām sastāvdaļām, liek to visu katlā.
7. Katlā var ieliet vienu krūzi buljona (cūkgaļas vai liellopa, var izmantot buljona kubiciņus), vai arī vienu krūzi ūdens. Neliet vairāk par vienu krūzi, lai beigās nesanāk zupa :)
8. Atver sarkano pupiņu bundžas, notecina visu šķidrumu un ber katlā.
Foto: TeddyWife
9. Tagad laiks tomātiem savā sulā. Iesaku ņemt veselus tomātus savā sulā un pašiem sagriezt tos mazos gabaliņos. Lielāka ķēpa, bet vismaz var izgriezt visus nesmukumus, piemēram, galus. lai nepazaudētu sulu, kurā atradās tomāti, sākumā visu bundžas saturu var ieliet katlā, bet pašus tomātus izmakšķerēt un sagriezt.
Foto: TeddyWife
10. Visu apmaisa un vāra 10 minūtes. Kā arī pagaršo un liek klāt trūkstošās garšvielas - piemēram, sāli! Ja trūkst asuma, var piebērt klāt smalkos sarkanos asos piparus, kas ir paciņās.
Foto: TeddyWife
11. Šīs bildes ir no pirmās reizes, kad taisīju šo ēdienu, tāpēc gala rezultāts sanāca nedaudz pašķidrs, bet taisot to otreiz, uzmanījos no buljona daudzuma, arī asuma trūka pirmajā reizē, tāpēc var likt divus mazos čili piparus (varbūt var likt piparus ar visām sēkliņām? man parasti bail, ka būs pārāk ass, hehe) vai vairāk izmantot garšvielas no paciņam.
12. Labu apetīti!
Uz augšu