Ziemassvētku torte (viegli pagatavojama)

5 1

Sastāvdaļas

  • Pamatnēm:
  • 400 g riekstu
  • 500 g Dansukker pūdercukura
  • 6 olu baltumi
  • Pildījumam:
  • 150 g nesālīta sviesta
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 1 ēd. k. Dansukker vaniļas cukura
  • 100 g tumšās šokolādes (70%)
  • 1 apelsīna miza
  • 1 olas dzeltenums
  • Mērcei:
  • 2 apelsīnu sula
  • 100 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • Garnējumam:
  • 1 apelsīna miza

Pagatavošana

50 min.
  1. Riekstus sasmalcina. Saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc riekstus ar pūdercukuru un pievieno olu baltumiem. Uz cepamā papīra uzzīmē 3 apļus apmēram 20 cm diametrā un uzklāj uz katra apļa riekstu un olu maisījumu. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apm. 30 minūtes. Ļauj atdzist.
  2. Kārtīgi sajauc sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Izkausē šokolādi tvaika peldē un iemaisa sviesta krēmā. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un olas dzeltenumu.
  3. Krēmu vienmērīgi pārsmērē pāri visām pamatnēm, tad saliek tās vienu virs otras, veidojot torti. Uz tortes uzkaisa rīvēto apelsīna miziņu.
  4. Mērcei sajauc apelsīnu sulu ar sīrupu un vāra, līdz puse šķidruma iztvaiko. Pasniedz kopā ar torti.

    Lai labi garšo!
    Mērcei sajauc apelsīnu sulu ar sīrupu un vāra, līdz puse šķi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

laila 2011. gada 10. decembris 22:23
Man šķiet ka rieksti (400 g) ir pa daudz tai miklai - jo man mikla sanaca par biezu..
Piekritu Lindai...
Linda 2011. gada 10. decembris 18:54
Tas naw tikai 50 min,ir wairaak.. ;)
un nesanaak tada kada ir attela,un kapeec attela neraada tortes malas..?? :o
Bet wisaa wisuma bija daudz sawaadak neka receptee.. ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize