Asie tomāti aukstajā mērcītē

3 1

Sastāvdaļas

  • Marinēti tomāti/ 1 kārba
  • Tomāti savā sulā/ 1 kārba
  • Labs auksts kefīrs/ 2l
  • Svaigs ķiploks/ 3 palieli zobi
  • Zaļumi
  • [i]pētersīlis/ buntīte
  • Sv.baziliks/ buntīte
  • Lociņi/ buntīte
  • Droši ar kādu sv. spinātbuntīti
  • Sv.salvijas lapiņu
  • (dilles labāk ne)[/i]
  • Sāls/ pēc garšas
  • Sv. malti pipari/ pēc garšas
  • Sv. čili pipariņš/ pēc garšas un iespējām ēst asu
  • Tiem, kas vēlas kreptīgāku
  • Vistas fileja/ 1gb
  • Sīpols/1gb
  • Timiāna zariņš
  • Nedaudz eļļa un piciņa sviestiņš cepšanai

Pagatavošana

20 min.
  1. Tomātus ar nazi sasmalcina, liekot traukā, kur visu varēs samaisīt kopā. (Tomātus savā sulā ar visu sulu, bet marinādi gan ne)
  2. Tīrus zaļumus sasmalcina, sarīvē vai sakapā ķiplokus, pievienojot tomātiem traukā. Pievieno sāli, piparus un čili, visu apmaisa ļauj minūti ievilkties, tad pievieno kefīru, visu samaisa un ļauj ievilkties.
  3. Tiem, kas vēlas kreptīgāku... uz sakarsētas pannas liek pikuci sviesta un eļļas, strēmelītēs sagriestu vistas fileju un sagrieztus sīpolus. Pēc mirkļa pievieno timiāna zariņu, un, visu cepot, apzeltī. Kad gatavs, tad nedaudz atdzesē un pievieno augstākminētajiem asajiem tomātiem aukstajā mērcītē.
  4. Pasniedz aukstu, kreptīgu, enerģisku un lielisku baudījumu dziļajā šķīvī.
  5. papildus var vēl pievienot aso čilī;)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas