Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Veģetārā, lētā, ātrā pica

2010. gada 5. decembris
Foto: Māra
Man patīk tas, ka visas sastāvdaļas picas pamatnei ir dabīgas, un nav jāizmanto speciāls picas maisījums.
Pagatavošana
30 min
1. Lielā bļodā ieber miltus un klijas vai visas 3 glāzes miltu. Lēnām maisot, pievieno karsto ūdeni. Ja ir pārāk karsts, tad beigās var pievienot aukstu.
2. Mīca ar rokām līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja par daudz ūdens, pieber klāt nedaudz miltu.
3. Kad mīkla ir mīksta un nelīp - saveļ piciņā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 10 - 15 min.
Foto: Māra
4. Sagriež visus dārzeņus šķēlītēs.
Foto: Māra
5. Sarīvē sieru.
Foto: Māra
6. Mīklu izņem no ledusskapja un paņem kādu 1/3 - 1/2 daļu (atkarībā, cik liela ir panna/trauks, kurā picu ceps).
7. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.
8. Mīklu vēl mazliet pamīca un tad izrullē plānā kārtiņā.
Foto: Māra
9. Mīklu ieklāj uz cepamā papīra plātē un uz mīklas izsmērē tomātu pastu.
Foto: Māra
10. Pa virsu uzkaisa sieru.
Foto: Māra
11. Tad izkārto dārzeņus.
Foto: Māra
12. Atkal uzber sieru un uzkaisa picas garšvielas.
Foto: Māra
13. Kad cepeškrāsns uzkarsusi, cep 10 min 180 grādos.
14. Labu apetīti!
Uz augšu