Sākums > Receptes > Salāti

Kartupeļu salāti vācu gaumē

2010. gada 1. decembris
Foto: Martiņs Tirzmalis
Pagatavošana
30 min
1. Kārtīgi nomazgājiet kartupeļus un izvāriet ar visu mizu.Gatavus pārlejiet ar aukstu ūdeni,nomizojiet,sagrieziet sķēlēs un ielieciet bļodiņā.Sasmalciniet sīpolu un pievienojiet kartupeļiem.
2. Uzvāriet buljonu,noceliet no uguns un iemaisiet etiķi,pievienojiet nedaudz sālsun piparus,kamēr vēl silts,pārlejiet ar to kartupeļus un sīpolus. Atstājiet,lai vienu stundu marinējas.
3. Sasmalciniet sīpollokus,sagrieziet sķēlītēs gurķus.
4. Nolejiet no kartupeļiem buljonu,sajauciet tos ar gurķiem,sīpollokiem,pievienojiet eļļu,pieberiet sāli un apkaistiet ar pipariem.
5. Salātus pasniedz siltus,tie labi saderēs kopā ar vārītām desiņām vai sautētu gaļu.
6. Ja salātus ēdīsiet bez gaļas,pievienojiet tiem cieti novārītas olas vai žāvētu desu,sajauciet kopā ar ar majonēzi(vēlams ''Francis''),pasniedziet aukstu.
7. Lai labi garšo!!!
Uz augšu