Sākums > Receptes > Deserti

Rīsu krēms ar aprikozēm un rozīnēm

2010. gada 18. novembris
Foto: Maija Strode
Gards krēms, kura pagatavošanai nevajag cukuru – pietiekoši daudz salduma no rozīnēm un žāvētām aprikozēm – tātad veselīgs. Diabēta receptēm gan šis ēdiens neatbilst, jo izmantojam saldu treknu krējumu un žāvetos augļos, rumā, rīsos kopā ir daudz ogļhidrātu.
Pagatavošana
240 min
1. Sagatavo darbam tvaicējamo katlu. Tvaicējamā katla graudaugu tvaicēšanas bļodā ieber noskalotus rīsus, rozīnes, aprikozes. Pielej rumu. Visu samaisa. Uzlej ūdeni un ieslēdz katlu uz 45 min.
2. Tvaicēti rīsi ir gaisīgāki un piemērotāki krēma pagatavošanai, nekā vārīti.
3. Iztvaicētos rīsus, augļus atdzesē, pa laikam apmaisot.
4. Saputo saldo krējumu. Tajā vienmērīgi iecilā rīsu augļu maisījumu.
5. Kārto stikla traukā. Pārkaisa ar magonēm un vēl stundu atdzesē ledusskapī. Gatavais ēdiens virs alkoholo nesaturēs, būs tikai patīkams ruma aromāts.
Foto: Maija Strode
6. Pasniedz ar dažādiem augļiem, ogām, ogu mērcēm. Attēlā kopā ar saldētām mellenēm, kuras uzberot uz šķīvja ātri sāk atlaisties un šajā brīdī ir visgardākās.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu