Šokolādes kūka ar riekstiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīkla
  • 5 olas
  • cukurs (200g)
  • tumšā šokolāde Karūna (bez riekstiem) pustāfelīte
  • šķīstošā kafija (2 ēdamkarotes)
  • kviešu milti (135g)
  • cepamais pulveris (2 tējkarotes)
  • margarīns (135g)
  • Šokolādes krēms
  • 1 tase cukura
  • 1 tase saldā krējuma (tauku saturs - 10%)
  • Pustase margarīna
  • 3 ar pusi tumšās šokolādes

Pagatavošana

90 min.
  1. Saputo olas ar cukuru
     Saputo olas ar cukuru
  2. Izkausē šokolādi ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un ieliek bļodu, tā lai bļodas dibens skartu ūdeni, vārot ūdeni, bļodā ieliek šokolādi un vēlams mazliet piepilināt ūdeni šokolādei, lai masas konsistence būtu vieglāka)
     Izkausē šokolādi ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un ieliek...
  3. Izkausē margarīnu un tam uzmanīgi pievieno šķīstošo kafiju, maisa, kamēr kafija izšķīst, tad pievieno izkausēto šokolādi.
  4. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un tad iemaisa kopējā masā.
     Miltus samaisa ar cepamo pulveri un tad iemaisa kopējā masā...
  5. Iesmērē kūkas formu ar sviestu vai eļļu (pēc izvēles) un tad ieklāj tajā kūkas masu.
     Iesmērē kūkas formu ar sviestu vai eļļu (pēc izvēles) un ta...
  6. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem, tad liek iekšā formu un cep 45 minūtes 180 grādos.
     Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem, tad liek iek...
  7. ~
  8. Kad kūka izcepusies, to uzliek uz paplātes, lai atdziest. Tikmēr taisa šokolādes krēmu:
  9. Cukuru, saldo krējumu un margarīnu uzvāra līdz pabiezai mērcei (visu laiku maisot). Tad nedaudz atdzesē, iemaisa izkausēto šokolādi (ieteikums: no šokolādes iepriekš izlauzīt visus riekstus, kurus uz kūkas uzliek pašās beigās, vai arī pirkt parastu šokolādi un riekstus atsevišķi).
     Cukuru, saldo krējumu un margarīnu uzvāra līdz pabiezai mēr...
  10. Krēmu smērē uz kūkas, kad tā atdzesēta.
     Krēmu smērē uz kūkas, kad tā atdzesēta.

Komentāri

NOra 2014. gada 18. janvāris 12:27
nu ko izklausās labi iešu mēģināt:)
mazā 2013. gada 20. jūnijs 13:46
Tik laba recepte! :)
Man ir tikai 13 gadu, bet iznāca ideāli! Taisīšu vēl!
Patrīcija 2012. gada 24. decembris 14:36
Super!! Taisu jau otro reizi! Sanāk lieliski, visiem garšo!
Es- saldummīle- lieku mīklai veselu tāfelīti šokolādes, glazūrai piešauju vienu balto šokolādi un 2 melnās. Tiešām- visiem garšo! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize