Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šķelmīgie auzu pārslu cepumi

2010. gada 15. novembris
Foto: Rama
Pagatavošana
35 min
1. Uzkarsējiet krāsni līdz 180°C. Saputojiet margarīnu un abu veidu cukuru, līdz masa kļūst gaiša un viegla. Turpinot putošanu, pievienojiet olu un ūdeni. Izsijājiet cepamo pulveri, sāli un miltus. Pievienojiet uzputotajai masai miltus un atlikušās sastāvdaļas. Maisiet, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ar karoti ņemiet valrieksta lieluma porcijas un veidojiet ar plaukstām nelielas bumbiņas. Izvietojiet bumbiņas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, apmēram 5 cm attālumā citu no citas. Nedaudz pieplaciniet ar dakšu. Cepiet 18 minūtes un pēc tam ļaujiet cepumiem uz plāts nedaudz atdzist. Tad uzmanīgi pārvietojiet papīru ar cepumiem uz līdzenas virsmas un ļaujiet tiem līdz galam atdzist.
Uz augšu