Šķelmīgie auzu pārslu cepumi

5 1

Sastāvdaļas

  • 120 g margarīna cepšanai
  • 175 ml (100 g) brūnā cukura
  • 100 ml (80 g) cukura
  • 1 ola + 4 ēd. k. ūdens
  • 1 ½ tējk. cepamā pulvera + ½tējk. sāls
  • 200 ml (100 g) miltu
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 600 ml (240 g ) auzu pārslu
  • 100 –150 ml rozīņu un/vai žāvētu dzērveņu

Pagatavošana

35 min.
  1. Uzkarsējiet krāsni līdz 180°C. Saputojiet margarīnu un abu veidu cukuru, līdz masa kļūst gaiša un viegla. Turpinot putošanu, pievienojiet olu un ūdeni. Izsijājiet cepamo pulveri, sāli un miltus. Pievienojiet uzputotajai masai miltus un atlikušās sastāvdaļas. Maisiet, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ar karoti ņemiet valrieksta lieluma porcijas un veidojiet ar plaukstām nelielas bumbiņas. Izvietojiet bumbiņas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, apmēram 5 cm attālumā citu no citas. Nedaudz pieplaciniet ar dakšu. Cepiet 18 minūtes un pēc tam ļaujiet cepumiem uz plāts nedaudz atdzist. Tad uzmanīgi pārvietojiet papīru ar cepumiem uz līdzenas virsmas un ļaujiet tiem līdz galam atdzist.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize