Vienkāršā šokolādes kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 200 g miltu
  • 200 g margarīna cepšanai
  • 1 /2 tējk. kanēļa
  • 100 - 150 ml saldētu vai žāvētu ogu
  • Pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °С.
  2. Ieziež kūkas formu (26–28 cm diametrā) ar margarīnu un izkaisa ar miltiem - pagriež formu tā, lai milti noklātu visu formas iekšpusi. Liekos miltus izber.
  3. Katliņā izkausē margarīnu un pievieno šokolādes gabaliņus.
  4. Noņem katliņu no uguns un ļauj šokolādei karstumā izkust (margarīnu un šokolādi var kausēt arī mikroviļņu krāsnī).
  5. Viegli sakuļ olas ar cukuru, piejauc klāt nedaudz padzisušu šokolādes un margarīna maisījumu.
  6. Ieber miltus un kanēli, sajauc viendabīgu masu un ielej sagatavotajā formā.
  7. Pa virsu uzber ogas un cep krāsnī 15 - 17 minūtes.
  8. Pasniedzot apkaisa kūku ar pūdercukuru un bauda kopā ar saldējumu vai putukrējumu.
  9. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Elīna Rašmane 11. novembris 17:06
Jau vairākas reizez esmu izmantojusi šo recepti, arī mainot šo un to, bet vienmēr iznākusi garda. Lai malas nebūtu sausas, es neizcepu vidu līdz galam, jo šokolāde kūkai atdziestot tāpat sacietē ;)
Edgars 14. jūlijs 01:09
Margarīna vietā droši var likt sviestu. Šokolādi tiešām jāņem rūgto (vismaz 70%). Cukuru var bērt mazāk, vai nu mazāk sviesta/margarīna. Taisīju ar mellenēm, pūdercukura vietā pasniedzu ar saldejumu kamērt kūka vēl silta(tad vidus mīksts), labi iet kopā (uzmanās varīgo zobu īpašnieki).
Gustavs Š. 13. februāris 20:03
Ņammīgi!
Iesaku šo recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes