Tom kha zupa

2010. gada 10. novembris
Foto: TeddyWife
Pirms pāris dienām nenormāli sagribējās sataisīt kaut ko neparastu, jo apnikušas parastās receptes, kas tiek gatavoties dien dienā. Tāpēc nolēmu riskēt un pagatavot vienu no zupām, ko esmu ēdusi Gan Bei un citos taizemiešu restorānos. Līdz šim biju domājusi, ka tas nebūs iespējams, jo atrast visas nepieciešamās sastāvdaļas būs nereāli, bet, kad sāku meklēt, sapratu, ka nav nemaz tik traki un dažas lietas var aizvietot ar citām un gala rezultāts sanāk ĻOTI līdzīgs.
Man zupa sanāca garšīga, varbūt nedaudz par šķidru. Bet esmu dzirdējusi, ka var likt klāt kartupeļu cieti, lai padarītu zupu tumīgāku. Vārdu sakot - eksperimentējam! Gatavošanas laikā garšojiet zupu, liekat klāt, kas pietrūkst, piemēram, sāls, varbūt vairāk laima utt. Lai izdodas! :)
Pagatavošana
90 min
1. Gatavo vistu - noskalo, nogriež visu lieko un liek katlā, lai vista izvārās un veidojas buljons.
Foto: TeddyWife
2. Vāra apmēram stundu vai arī tā, lai vista viegli nāktu nost no kauliem. Neaizmirstam noņemt putas, kā arī pasālīt nedaudz!
Foto: TeddyWife
3. kad vista gatava, atdala gaļu no kauliem, sagriež sīkākos gabaliņos. Vistas gaļu liek atpakaļ buljonā un klāt pievieno kokosriekstu pienu un citronzāles stiebru galus (galu pārgriež uz pusēm un nedaudz apdauza - lai ātrāk notiek process).
4. Var pievienot čili piparu (es to nesaspiedu un nesagriezu, lai nebūtu šausmīgi ass). Pavāra pāris minūtes.
Foto: TeddyWife
5. Notīram ingveru, sarīvē un liek klāt zupai. Notīra arī šampinjonus, tad sagriež un liek klāt. Vāra vidējā temperatūrā.
6. Pa to laiku gatavo tīģergarneles. Ja tās jau ir izvārītas, tad liek klāt zupai, ja nē, tad sviestā uz pannas apcep, lai paliek zeltaini brūnas. Tad liek klāt zupai.
7. Pie reizes var izņemt čili piparu, lai zupa nesanāk pārāk asa.
8. Zupai pievieno Tom Khai garšvielas (es izmantoju pus otru paciņu, taču viss atkarīgs no tā, cik asu zupu vēlaties).
9. Pēc tam pārgriež uz pusēm laimu un izspiež tā sulu zupā (izmantoju vienu pusīti, jo likās, ka vairāk nevajag).
10. Beigās pievieno sagrieztus tomātus un atstāj zupu uz pāris minūtēm, lai ievelkas.
11. Izņem citronzāles stiebrus, lej šķīvī un pārkaisa ar zaļumiem.
12. Labu apetīti!
Uz augšu