Salātu buķete

2010. gada 6. novembris
Foto: Maija Strode
Ir dārzeņi – ir varianti!
Pagatavošana
20 min
1. Rīvēta vārīta biete ar rīvētu paskābu ābolu,
Foto: Maija Strode
2. rīvēts svaigs burkāns ar lobītām, sasmalcinatām ķirbju sēklām,
Foto: Maija Strode
3. saplucināts lapu salāts ar sadrupinātu zilo sieru,
Foto: Maija Strode
4. sagriezts gurķis, tomāts sīpols,
Foto: Maija Strode
5. sarīvēts rudens redīss un cukini,
Foto: Maija Strode
6. sagriezta paprika un puķukāposts .
7. visi šie dārzeņi lieliski sader ar ekskluzīvo bazilika eļļu no Drogheria & Alimentari (ar to man palīdzēja iepazīties receptes.lv).
8. 100 g salātu pievienot ne vairāk kā ēdamkaroti eļļas. Vienkāršaku bazilika eļļu var sagatavot arī pats – sasmalcinātas bazilika lapiņas pārlejot ar labu olīveļļu un izturot vismaz nedēļu ledusskapī.
9. Cik un kādus no šiem salātiem gatavot vienā ēdienreizē – pašu izvēle.
Uz augšu