Salātu plate ar jogurta mērci

4 1
Kraukšķīgi, svaigi dārzeņi ar aromātisku, vieglu mērci.

Sastāvdaļas

  • 1/2 sarkanās paprikaa
  • 1/2 zaļās paprikas
  • 1/2 dzeltenās paprikas
  • 1/2 burkāna
  • 1/2 tomāta
  • 1/3 gurķa
  • 1 rudens redīss
  • 50 g svaiga kāposta
  • 150 ml beztauku jogurta
  • 1 ēd. k. kapātu diļļu
  • 1 ēd. k. kapātu pētersīļu lapiņu

Pagatavošana

20 min.
  1. Jogurtu sajauc ar dillēm un pētersīļiem. Vasarā izmanto svaigus zaļumus. Ziemā var izmantot vasarā savāktos un sasaldētus. Zaļumus var sasaldēt arī lielākas kastītēs un kad vajag, izņem no saldētavas, pagrābj saldētos zaļumus, pieber ēdienam (neatsaldējot!) un kastīti noliek atpakaļ. Tā būs veselīgā mērce.
  2. Ar šo mērci lieliski saderēs: gabaliņos sagriezta paprika, tomāts, gurķis, sarīvēts burkāns, redīss, kāposts. Kāpostam pēc sarīvēšanas pievieno mazliet ķimenes un ar stampiņu to paspaida.
  3. Kārto ēdienu kā pievienotajā foto. Vienam vai vairākiem ēdājiem, kā talāk maisīt un ēst, to nu lai katrs pats izlemj.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

mamm 2010. gada 14. novembris 17:44
Ljoti labi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas