Sākums > Receptes > Uzkodas

Salātu plate ar jogurta mērci

2010. gada 6. novembris
Foto: Maija Strode
Kraukšķīgi, svaigi dārzeņi ar aromātisku, vieglu mērci.
Pagatavošana
20 min
1. Jogurtu sajauc ar dillēm un pētersīļiem. Vasarā izmanto svaigus zaļumus. Ziemā var izmantot vasarā savāktos un sasaldētus. Zaļumus var sasaldēt arī lielākas kastītēs un kad vajag, izņem no saldētavas, pagrābj saldētos zaļumus, pieber ēdienam (neatsaldējot!) un kastīti noliek atpakaļ. Tā būs veselīgā mērce.
2. Ar šo mērci lieliski saderēs: gabaliņos sagriezta paprika, tomāts, gurķis, sarīvēts burkāns, redīss, kāposts. Kāpostam pēc sarīvēšanas pievieno mazliet ķimenes un ar stampiņu to paspaida.
3. Kārto ēdienu kā pievienotajā foto. Vienam vai vairākiem ēdājiem, kā talāk maisīt un ēst, to nu lai katrs pats izlemj.

Lai labi garšo!
Uz augšu