Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Turku zirņu biezenis ar vistas mērci

2010. gada 6. novembris
Foto: Maija Strode
Turku zirņi ir viens no vecākajiem cilvēcei zināmajiem pākšaugiem. Tie ir bagāti ar nepiesātinātajām taukskābēm, vitamīniem A, B1, B2, B6, C, folijskābēm, mikroelementiem un minerāliem. Turku zirņi ir lielisks proteīna avots, tas regulē glikozes līmeni asinīs, palīdz kontrolēt apetīti, tā sastāvdaļas dod ādai elastīgumu un veselīgu izskatu. Šis pākšaugs lieliski regulē zarnu trakta darbību un uzlabo smadzeņu darbību.
Pagatavošana
40 min
1. Turku zirņus iepriekšējā vakarā aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
2. Vistas fileju sagriež gabaliņos un sajauc ar garšvielu.
3. Papriku sagriež gabaliņos. Burkānu notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolu sakapā.
4. Dārzeņus un gaļu viegli apcep minimālā eļļas daudzumā. Liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno skābo krējumu un sautē uz lēnas uguns gatavu.
5. Beigās pievieno 50 ml ūdens ar izķīdinātiem kartupeļu miltiem un kartīgi izmaisa.
6. Turku zirņus noskalo, pārlej ar ūdeni, pievieno garšvielas un vāra gatavus. Nedaudz atdzesē, pievieno eļļu un ar rokas blenderi sasmalcina putriņā un nedaudz uzputo.
7. MV (maizes vienības) aptuveni
8. Burkāns, kartupeļu milti = 2 MV
9. Turku zirņi=3 MV, pārējiem produktiem – nav.
10. Kopā (2+3)/2=2.5 MV
11. Labu apetīti!
Uz augšu