Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas cepetis Amikas gaumē "skolas maizēm"

2010. gada 3. novembris
Foto: Receptes.lv
Sveikiņi!

Pavisam vienkāršas pagatavošanas recepte. Mana meita Amika, kura mācās 5. klasē, sākot apgūt mājturību skolā, aktīvi ir sākusi interesēties par pavārmākslu! Tas priecē!
Tad nu šī recepte viņas pašas gatavota! Pirmais cepetis!!!!
Pagatavošana
140 min
1. Ņem cūkgaļas gabaliņu bez kauliņa un no sāniem iegriež ar asu nazi kabatiņu.
2. Sīpolus un pāris ķiploka daiviņas sagrieš smalki, sajauc ar sāli, pipariem un garšvielām, pilda iekšā kabatiņā
3. Atveri aizsprauž ciet ar zobu bakstāmajiem kociņiem.
4. Pa visu gaļas gabaliņu ar asu nazi iedur un iebaksta iekšā caurumiņos sagrieztas ķiploka daiviņas
5. Gabaliņu ieziež ar sāli un garšvielām
Foto: Receptes.lv
6. Ņem pārtikas plēvi un gabaliņu ietin cieši, liek ledusskapī ievilkties apm. 3 - 5 stundas. Tad izņem no ledusskapja, attin no plēves.
7. Olīveļļu ielej cepamajā traukā, liek iekšā gaļu, var pāris pilītes pāršļakstināt gabaliņam
8. Liek cepeškrāsnī un 180 grādos cep apm. 2 stundas, ik pēc laika apgriežot, lai apcepas visas maliņas.
9. Kad gatavs, griež šķēlītēs, ēd karstu ar dārzeņiem vai aukstu ar salātiem vai vienkārši uz maizītes! Ļoti garšīgi uz maizītes līdzi uz skolu launagam!

Labu apetīti!
Uz augšu