Puravu pīrāgs

2010. gada 1. novembris
Foto: Zane
Pagatavošana
40 min
1. Mīklu izrullē un ieklāj ietaukotā veidnē.
2. Uz mīklas uzliek cepamo papīru, ieber pupiņas vai zirņus un liek cepties 200 grādu temperatūrā.
3. Kamēr cepas mīkla, sviestā sautē plāni sagrieztus puravus līdz tie kļūst mīksti, bet nepiedeg.
4. Saputo olas ar saldo krējumu, sāli, pipariem un lielāko daļu siera.
5. Kad mīkla krāsnī cepusies ~ 10 minūtes, ņem to ārā, noņem cepamo papīru un pupiņas, pārklāj ar sautētajiem puraviem, pārlej olu - saldā krējuma masu. Pārkaisa ar atlikušo rīvēto sieru.
6. Cep vēl ~ 20 minūtes vai nedaudz vairāk, līdz pīrāgs zeltaini brūns.

Labu apetīti!
Foto: Zane
Uz augšu