Šī sāļā torte ir ļoti gards un viegli pagatavojams cienasts. Dažām sastāvdaļām devu nepieciešamos daudzumus, bet noteiki iesaku variēt kā nu kuram labāk garšo.
Pagatavošana
30 min
1. Tostermaizes šķēlēm nogriež garoziņas, kārto vienu pie otras cepamajā tortes formā (tādā, kurai var ņoņemt malas).
2. Tad gaļas mašīnā samaļ šķiņķi un marinētos grurķīšus, lai sanāk pastētei līdzīga masa.
Foto: Zane
3. Šo masu klāj virsū pirmajai tostermaižu kārtai.
4. Atkal vienu pie otras liek otro tostermaižu kārtu.
Foto: Zane
5. Sarīvē uz rupjās rīves sieru, sajauc ar majonēzi un piespiež ķiploka daiviņu (daudzumu pēc garšas, bet jāatceras, ka ilgāk pastāvot ķiploks ievilksies). Siera masu klāj pāri otrajai maizes kārtai.
6. Torti liek ledusskapī nostāvēties, ieteicams diennakti.
7. Pirms pasniegšanas noņem tortes veidnes sānus un garduma malas no sāniem apziež ar smērējamo sieru. Apbārsta ar zaļumiem. Nekad neesmu tikusi līdz dekorēšanai, jo vienmēr torte tiek notiesāta uzreiz, kā ķeros klāt dekorēšanai :)