Amerikāņu šokolādes kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 250 g tumšās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 5 sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus
  • 350 ml kviešu miltu
  • 400 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 1 tējk. sodas
  • 300 ml skābā krējuma
  • 4 olas
  • 100 g lobītu valriekstu
  • Formai
  • Sviests
  • Rīvmaize
  • Rotājumam
  • Dansukker pūdercukurs

Pagatavošana

70 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ietauko lielo, apaļo kūkas formu un izkaisa to ar rīvmaizi.
  2. Katlā izkausē sviestu. Pievieno sadrupinātos cepumus un ļauj maisījumam atdzist.
  3. Sadrupina 125 g tumšās šokolādes kopā ar valriekstiem.
  4. Sajauc cepumu maisījumu ar sadrupināto šokolādi un riekstiem.
  5. Nepārtraukti maisot, katlā izkausē pārējos 125 g tumšās šokolādes, pievienojot 2 ēd. k. ūdens.
  6. Sajauc niedru cukuru, sodu, miltus, skābo krējumu, olas un izkausēto šokolādi bļodā un sakuļ līdz viendabīgai masai.
  7. Cepamformā ielej mīklu, tad pieliek cepumu maisījumu (tas iegrimst mīklā).
  8. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 50 minūtes. Pirms pasniegšanas virsmu pārber ar pūdercukuru. Var pasniegt arī ar putukrējumu vai svaigām ogām.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Beāte 2014. gada 26. augusts 18:10
tūdaļ izmēģināšu, dodos pēc sastāvdaļām...
Lasma 2012. gada 14. februāris 14:32
Kops pirmas reizes, kad pagatavoju so kuku, ta ir mana vira pati milaka un katru nedelju vins prasa man to taisit :) Mazliet pamainiju recepti - valriekstu vieta lieku pekanriekstus, pie miklas lieku kakao un nelieku kausetu shokoladi, ka ari gabalinjos smalcinu 200gr shokolades un pa virsu kukai lieku kausetu shokoladi.
Patiesam ljoti garda kuka un visiem ljoti patik!
paldies par recepti!
Ieva 2012. gada 18. janvāris 14:04
Man gan tieši bilde liekas ņam.. :) noteikti pamēģināšu

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize