Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Amerikāņu šokolādes kūka

2010. gada 26. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
70 min
1. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ietauko lielo, apaļo kūkas formu un izkaisa to ar rīvmaizi.
2. Katlā izkausē sviestu. Pievieno sadrupinātos cepumus un ļauj maisījumam atdzist.
3. Sadrupina 125 g tumšās šokolādes kopā ar valriekstiem.
4. Sajauc cepumu maisījumu ar sadrupināto šokolādi un riekstiem.
5. Nepārtraukti maisot, katlā izkausē pārējos 125 g tumšās šokolādes, pievienojot 2 ēd. k. ūdens.
6. Sajauc niedru cukuru, sodu, miltus, skābo krējumu, olas un izkausēto šokolādi bļodā un sakuļ līdz viendabīgai masai.
7. Cepamformā ielej mīklu, tad pieliek cepumu maisījumu (tas iegrimst mīklā).
8. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 50 minūtes. Pirms pasniegšanas virsmu pārber ar pūdercukuru. Var pasniegt arī ar putukrējumu vai svaigām ogām.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu