Peldošās salas

4 1

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 0.5 l piena
  • Cukurs (pēc garšas)

Pagatavošana

40 min.
  1. Atdala olas baltumus no dzeltenumiem (no baltumiem taisīsim "salas" no dzeltenumiem mērci).
    Atdala olas baltumus no dzeltenumiem (no baltumiem taisīsim...
  2. Olas baltumiem pievieno cukuru. Olas dzeltenumiem pievieno vaniļas cukuru un cukuru.
    Olas baltumiem pievieno cukuru. Olas dzeltenumiem pievieno v...
  3. Olas baltumu sakuļ stingrās putās un uzvāra pienu.
    Olas baltumu sakuļ stingrās putās un uzvāra pienu.
  4. Kad piens uzvārījies, nogriež mazāku uguni un ar putu karoti pa gabaliem pienā liek olas baltumu putas. Putas jāapvāra no abām pusēm - kad piens ar putu gabaliem sāk celties noņem no uguns, putas apgriež un uzliek atpakaļ uz uguns, kad atkal piens paceļas putas ņem ārā un liek nākošās.
    Kad piens uzvārījies, nogriež mazāku uguni un ar putu karoti...
  5. Kamēr vārās piens un putas, olas dzeltenumu sakuļ, lai cukurs pakūst, lai maziņas gaišas putiņas pa virsu. (ar roku aptuveni 3 min).
    Kamēr vārās piens un putas, olas dzeltenumu sakuļ, lai cukur...
  6. Pienā, kurā vārītas putas, pamazām, lēnām lej klāt olu dzeltenumu masu, to visu laiku maisot. Neļauj krēmam uzvārīties.
  7. Visu atdzesē, trauciņā pilda krēmu un pa virsu liek "saliņas".
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Boksermeitene 2016. gada 11. jūnijs 20:23
man tā. Vīrs visu aprija.
Daniela 2015. gada 2. jūnijs 12:06
Jūsu laikam bija garšīgāks nekā mans man nesanācaD:
Letīcija 2015. gada 21. marts 22:41
Nepilnus 100 g cukura

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti