Pilns grāpis biešu zupas

5 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 1 kg biešu
  • 5 kartupeļi
  • 2 pētersīļu saknes
  • 2 sīpoli
  • 3 burkāni
  • 500 g liellopa gaļas
  • Citronskābe
  • Skābais krējums

Pagatavošana

80 min.
  1. Liek vārīties bietes (var pirkt jau vārītas, ja negribas ķēpāties). Vāra aptuveni 40 minūtes.
    Liek vārīties bietes (var pirkt jau vārītas, ja negribas ķēp...
  2. Kamēr vārās - sasmalcina un apcep sīpolus.
    Kamēr vārās - sasmalcina un apcep sīpolus.
  3. Plānās ripiņās sagriež burkānus un pētersīļa sakni. Liek klāt sīpoliem un visu turpina cept.
    Plānās ripiņās sagriež burkānus un pētersīļa sakni. Liek klā...
  4. Kamēr sīpoli, pētersīļa sakne un burkāni cepas, mazos gabaliņos sagriež liellopa gaļu.
    Kamēr sīpoli, pētersīļa sakne un burkāni cepas, mazos gabali...
  5. Pievieno gaļu ceptajiem dārzeņiem un visu sutina uz nelielas uguns. Ūdeni klāt liet nevajag, no gaļas izdalīsies sula.
    Pievieno gaļu ceptajiem dārzeņiem un visu sutina uz nelielas...
  6. Kamēr viss sutinās, sagriež kartupeļus kubiņos.
    Kamēr viss sutinās, sagriež kartupeļus kubiņos.
  7. Mizo bietes (viegli to ir izdarīt, ja vēl karstas apstrādā zem auksta ūdens. Miza viegli nobrucinās, un nemaz nevajag nazi).
  8. Nomizotās bietes sarīvē uz rupjās rīves (es vārīju vairāk kā vajag bietītes, lai pie vienas ķēpas var uztaisīt gardus biešu salātiņus).
    Nomizotās bietes sarīvē uz rupjās rīves (es vārīju vairāk kā...
  9. Kamēr šie darbiņi tika darīti - gaļa ar dārzeņiem jau ir sasautējusies.
    Kamēr šie darbiņi tika darīti - gaļa ar dārzeņiem jau ir sas...
  10. Gaļas sautējumu un kartupeļus liek katlā, kurā iepriekš uzvārīts ūdens. Vāra vidēji 15-20 minūtes.
  11. Pievieno rīvētās bietes un pavāra vēl 10 minūtes.
  12. Ja bietes ir kļuvušas brūnganas, pieber šķipsniņu citronskābes - tas dos gan patīkamu skābumiņu, gan atdzīvinās zupas krāsu (manā gadījumā gan zupai krāsa nepazuda, bet skābumiņu vienalga gribējās).
  13. Kad zupa gatava, ļauj tai ievilkties 10-20 minūtes, pievieno krējumu, zaļumus un pēc vēlmes sātam pievieno sagrieztu, vārītu olu.
  14. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

linda 2016. gada 26. septembris 19:20
Kāda veida/griezuma gaļa šeit ir lietota? Un vai tik īsu laiku vārot šī gaļa vēljoprojām nav cieta jeb sīksta. Kad gatavoju, piemēram, liellopa gaļas sautējumu vai arī mērci - to vāru diezgan ilgi, līdz gaļa mazliet pat sāk izjukt.
reception 2016. gada 2. aprīlis 17:57
I love minecraft and basically i love this soup
Gardēdis Janka 2016. gada 19. februāris 16:59
Paldies, ļoti laba recepte! :D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas