Medus kēkss

4 1
Medus kēkss
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Parasti kēkss gatvs jau apmēram pēc 40 min, lai gan daudz kas būs atkarīgs no formas un cepešakrāsns.

Sastāvdaļas

  • 200 g margarīna
  • 200 g krējuma
  • 2 olas
  • Milti
  • 1 glāze/s cukura
  • 3 ēd. k. medus
  • Sāls - maza šķipsniņa
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kanēlis 1-2 t.k
  • Žāvēti augļi pēc izvēles
  • Rieksti pēc izvēles

Pagatavošana

50 min.
  1. Izkausē margarīnu, pieliek klāt medu, uzmanīgi olas piekuļ klāt, skatās, lai nav masa par karstu, - samaisa.
  2. tad pievieno krējumu, cepamo pulveri, cukuru, kanēli, sāli- labi samaisa,
  3. Tad pieliek žāvētos augļus un riekstus tik daudz, cik nu kuram labāk tīk.
  4. Liek klāt miltus, mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.
  5. Liek formā, cep 200 grādu temperatūrā līdz gatvs. Gatavību pārbaudam iedurot kēksā koka zobu bakstāmo, ja sauss - tad gatavs.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

līga sroma 2015. gada 26. septembris 19:04
Ja es izmeiginaju pārāk maz miltus saliku izvariku putru nekā nesanāca ;))
eeeeeeeee 2014. gada 1. marts 14:41
margarīna vietā nevar likt sviestu
Daina 2013. gada 10. marts 20:32
Cukuru es liktu stipri mazāk, bet ja to neņem vērā, tiešām ļoti garšīga kūka sanāca. Es pieliku tādu rozīņu/cukātu maisījumu, perfekti gāja klāt, sanāca ļoti laba, aromātiska kūka. Paldies autoram.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize